Nyt

Sidst vi skrev om Læger uden Grænser og deres skib Aquarius var forleden da de på vej fra Malta havde opsamlet fem migranter.

Læger uden Grænser samlede yderligere migranter op på vej mod Marseille – Ren shuttle service

Siden da har de ligget ud for kysten ved Tunesien. Vi har ikke fulgt dem de seneste par dage men fik et tip fra en læser i dag.

På Twitter kan man se migranterne ikke kunne blive afsat til andre lande og de derefter besluttede sig at tage tilbage til Tunesien.

Selv oplyser interesseorganisationen de nu er på vej mod Marseille og har planer om derefter igen at vende tilbage til SAR (Search and Rescue) ud for kysten ved Libyen

Proative Opens Arms skib “Open Arms” ligger åbenbart stadig i Barcelona efter de afleverede seneste opsamling af migranter i den sydlige havneby Algeciras. Det skriver de på Facebook. Der er således ikke nogen aktive NGO’ere ved Libyen i disse dage og i hvertfald de næste 10-14 dage da både Seawatch og Lifeline begge fortsat er tilbageholdt på Malta af myndighederne.

Der er i øvrigt ikke nyt om hvilket flag Aquarius skal sejle under efter Gibraltar annoncerede det ikke længere kunne sejle under dets flag. Tidligere er det oplyst afregistreringen skulle ske den 20. august.

ANNONSE