Nyt

Som vi skrev forleden så forlod skibet Aquarius, Malta med retning mod Marseille, da skibet formodenligt står uden flag og registering den 21. august.

Aquarius forlader Valletta på Malta og sejler mod Marseille

Fredag spottede de angiveligt en gummibåd ud for Tunesiens kyst som de anså for værende i “distress”. Afstanden til båden var 10 sømile.

Gummibåden skulle indeholde fem personer og mandag oplyste Læger uden Grænser de skulle være i kontakt med de tunesiske myndigheder om hvad der skal ske med migranterne.  Samtidigt skriver de, at de anser det for værende i strid med Internationale love om “flygtninge” at returnere dem til deres hjemlande.

Aquarius informs Tunisian Navy that UNHCR will send representatives since Aquarius remains concerned that returning the survivors to their home country would be a breach of international refugee law. 

Situation report – MSF

Seneste angivne position er 45 sømile fra Tunesiens kyst.

MSF

På de angivne links kan man læse hvilken kommunikation de har har med myndighederne i landene omkring SAR (Search and Rescue). “Læger uden Grænser” finder første bådene og så spørger de hvilke lande der vil aftage de opsamlede migranter, som derefter har svært ved, at afvise dem.

Det er ren shuttle service.

ANNONSE