Nyt

I en besked på twitter søndag den 22. juli forsvarer den tyrkiske spiller Mesut Özil sin fotografering inden VM i fodbold med Recep Erdogan. Özeil er tysk statsborger og har spillet på det tyske fodboldlandshold i årevis. Som vi tidligere skrev udløste en fotoseccesionen med tre tyrkiske fodboldspillere og Erdogan stor opstandelse i Tyskland da mange mente de ikke kunne lade sig fotografere med Tyrkiets præsident.

«Tysk» landsholdsspiller hylder Erdogan – «Min præsident»

Det galt også tilhængere af den såkaldte “multikulti” der lagde vægt på, Özil skulle respeketere de værdier det tyske landshold bygger på.

I sit tweet vedlægger Özil et længere statement hvori han lægger vægt på sin og sin families rødder i Tyrkiet og at fotoet ikke er politisk, men udtryk for respekt for institionen som den tyrkiske præsident repræsenterer. Envidere er mødet en en følge af respekt for sin families kulturelle rødder.

Erklæringen er iøvrigt ikke på tysk, men engelsk.

Bild Zeitung

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid