Nyt

For nylig anpriste Ilkay Gündogan som spiller på det tyske landshold den tyrkiske præsident Recep Tayyip Ergodan som han kalde «min præsident” ved en overrækkelse af klubtrøjer.

Hændelsen udløste stor ballade i de tyske medier og det tyske fodboldforbund måtte forsvare Ilkay Gündogan og Mesut Özil. Det hele var en misforståelse og begge spillere støttede det som forbundet kaldte «tyske værdier» ligesom de to tyrkere blev rost for deres indsats for hvad forbundet kaldte «integration».

Da Tyskland forleden spillede mod Saudiarabien blev begge mødt af pifteri af utilfredse tilskuere hvilket forargede landstræner Löw der mente begge spillere havde undskyldt og at der ikke var mere at sige til det.

Nu støtter Merkel også de to spillere. I programmet ‘Anne Will’ på den tyske kanal ARD sagde hun, at de to spillere ikke havde vidst hvilken reaktion mødet med Ergodan ville udløse og at hun var overbevist de to spiller ikke ville skuffe de tyske fans (til VM).

ANNONSE

Hun ville tværtimod gerne se tilskuerne klappede af dem.

Sport1

RTL

ANNONSE