Kopierede/fra hoften

Tyrkiet og Tyskland “kæmper” om de samme tyrkiske fodboldtalenter skriver den tyske avis Die Welt.

Efter sagen om Mesut Özil og hans fotosession med den tyrkiske præsident Recep Erdogan sammen med andre tyrkiske spillere har der udviklet sig en hidsig debat i Tyskland.

Özil ville ikke tage afstand fra sin optræden og efterfølgende blev han kritiseret for sin ageren og spil under VM i Rusland. Det har fået muslimer og tyrkere i Tyskland sammen med dele af medierne til at tale om “racisme” mod Ôzil.

Nu er der så spekulationer om hvordan tyrkere i Tyskland med tyrkisk pas vil vælge selvom de også kan spille for det tyrkiske landshold.

Det skriver den tyske avis Die Welt.

Seit Jahren ringen DFB und Türkischer Fußballverband (TFF) um die begabtesten Kicker. Durch den Fall Özil hat der deutsche Verband im Werben um ausländische Talente ein Problem. Ein DFB-Insider schlägt Alarm.

“I årevis kæmper DFB (Det tyske fodboldforbund) og det tyrkiske fodboldforbund) TFF om de mest begavede fodboldspillere. På grund af sagen om Özil har det tyske forbund omkring tiltrækning af talenter et problem. En insider i det tyske fodboldforbund slår alarm”

I det tyske U19 landshold er der alene 13 tyrkere med dobbeltpas.

Hvad avisen ikke skriver er om det overhovedet så er et tysk landshold hvis det består af tyrkere. Avisen skriver også det er alarmerende hvis tyrkerne vælger det tyrkiske hold og ikke det tyske.

Avisen begrunder heller ikke hvorfor det skulle være alarmerende. Avisen kunne jo blot holde med det tyrkiske landshold. Så var der ingen problemer.

Die Welt

ANNONSE