Nyt

Der er stadig efterdønninger efter tyrkiske spilleres møde med Tyrkiets præsident Recep Erdogan i London inden VM.

Som vi tidligere skrev så overrakte de tyrkiske spillere, Mesut Özil og Ilkay Gündogan der begge har tysk statsborgerskab, klubtrøjer til Recep Erdogan. Sidstnævnte med påskriften:

“Til min præsident”.

«Tysk» landsholdsspiller hylder Ergodan – «Min præsident»

Efterfølgende har Ilkay Gündogan sagt fotosessionen er blevet misforforstået og at han bekender sig til de “værdier det tyske fodboldforbund står for.”

Nu har sagen fået et efterspil.

Aiman Mazyek som er formand for Det muslimske centralråd i Tyskland kræver fyringer i det tyske fodboldforbund efter Oliver Bierhoff som er teammanager og præsidenten for forbundet Reinhard Grindel har ytret ny kritik af Mesut Özil.  Aiman Mazyek udtaler til den amerikanske sportstation ESPN.

“På banen bliver hårdt spil straffet med det røde kort”

“Bierhoff og Grindel må træde tilbage hvis ikke de efter deres lange karriere har lært “Du taber som Özil istedet for du taber som mandskab”.

Videre siger han.

“Havde vi ikke nu haft denne debat med slagside i integrations- og islamdiskursen som nu får affinitet med AfD ville begge funktionærer Grundel og Bierhoff forlængst havde taget deres gode tøj og gået efter deres absurde udtalelser”

“Nu bliver sportpoltisk porcelæn slået i stykker. Foreninger, mennesker, unge i titusinder som egentligt havde Det Tyske Fodboldforbund som forbillede bliver nu nødt til at betale prisen i årevis fremover. 

Reaktionen fra Det Muslimske Centralråd kommer efter præsidenten fra det tyske fodboldforbund, DFB. Reinhard Grindel havde krævet en erklæring fra Özil hvis han skulle fortsætte på det tyske landshold.

Teamchef Oliver Bierhoof havde ligeledes i sidste uge efter Tyskland røg ud af VM i Rusland sagt, man burde havde overvejet om man skulle havde taget Mehmet Özil med. Efterfølgende har han dog sagt, at han blev misforstået.

Die Welt

ESPN

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte