Nyt

Ifølge TV2 så er de fleste partier afvisende overfor jihadisten Ömer Kücükavci kan komme til Danmark fra sin fangeskab i et kurdisk kontrolleret område i Syrien.

 Personen har jo valgt side, og har støttet et system, som har været i direkte krig mod Danmark, og derfor kan man ikke bare komme kravlende tilbage, siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen udtaler:

Han er endt dernede, fordi han er draget i krig for Islamisk Stat, og vi har altså ingen forpligtelser over for sådan en person. Han må bare blive, hvor han er, og så må han jo ærgre sig over det. Længere er den ikke.

Morten Bødskov fra Socialdemokratiet mener  tilsvarende:

Han har valgt ikke at blive dansk statsborger, og han har valgt at rejse ud og kæmpe mod Danmark for en terrorbevægelse. Nu beder han så om vores hjælp, men det er ikke Danmarks problem. Han er tyrkisk statsborger, og det er Tyrkiet, som kurderne skal tale med, siger Morten Bødskov, der er vikarierende retsordfører hos Socialdemokratiet.

Omvendt er der imødekommenhed fra Alternativet og Enhedslisten.

“Hvis han var dansk statsborger, synes jeg ikke, der var nogen tvivl. Så skulle vi selvfølgelig tage ansvar for det. Men han er født og opvokset i Danmark, og vi har selv været involveret i kampen mod ISIL. Vi skal være med til at rydde op efter det, der foregår dernede”

– Jeg er ikke afvisende for, at vi hjælper.”

Siger Rasmus Nørquist fra partiet Alternativet.

Fra Enhedslisten er der dog fuld opbakning, til at han kommer til Danmark.

Han er født og opvokset i Danmark, og så skal han stilles for en dansk domstol. Det er vores problem. Kurderne er vores allierede i kampen mod Islamisk Stat, og derfor skal vi også hjælpe dem med at håndtere de danskere, som de har i deres varetægt, siger hun.

Det fremgår ikke hvad Rosa Lund forstiller der skal med med islamisten efter en eventuel retssag og hvor han eventuelt skal udvises til.  Dette spørgsmål stiller TV2 ikke Enhedslistens Rosa Lund  Det fremgår ikke hvordan Det Radikale Venstre stiller sig til personen.

TV2

ANNONSE