Nyt

Ömer Kücükavci er tyrkisk statsborger. Han har deltaget i kampe for organisationen Islamisk Stat. Islamisk Stat er en terrororganisation. Ikke et land.

Alligevel vælger TV2, at kalde ham soldat. Ja, det er faktisk Ömer Kücükavci egne ord som TV2 bruger.

Ifølge Ömer Kücükavci var han soldat for Islamisk Stat i en enhed, der opererede bag fjendens linjer. Han ved ikke, om han har slået nogen ihjel. 

TV2 – IS-soldat fra Danmark fanget i Syrien: – Jeg beder om tilgivelse

Senere i løbet af dagen er der kommet en hel masse opfølgninger på sagen om en person der ikke er dansk statsborger og som er fængslet i et andet land.

Her til aften kommer TV2 så med en artikel, hvor en mor til en dansk islamist beder om hjælp og påstår det er Danmarks ansvar:

– Han er et dansk barn, han er opvokset i Danmark, har gået i dansk skole, og han har båret skraldet ud som andre danske unge, så selvfølgelig skal han hjem. Det er ikke i orden bare at sige, at nu har Tyrkiet lorten. Vi har nogle forpligtelser i Danmark. Der er også familie, der venter herhjemme.

Siger Karolina Dam der er mor til en afdød søn, Lukas Dam, der er dræbt i Syrien.

– De unge bliver radikaliseret og hjernevasket. Der er ikke nogen af de her mødre, der har født en terrorist. Det er noget, de har tilegnet sig ved hjælp af dem, der går rundt på de danske gader og rekrutterer. At sige, at Ömer ikke er vores problem – det er ikke i orden. De har brug for hjælp.

Er hun videre citeret for-

Joururnalist Sofie Synnøve Herschend skriver så:

Karolina Dam havde ikke mulighed for at få sin søn hjem i live, men det har Ömer Kücükavcis forældre, og det må den danske regering hjælpe med, siger hun. For det er i Danmark, svigtet er foregået.

– Han har sit liv herhjemme, og han har sin familie her. Jeg er ikke naiv… Selvfølgelig skal der være en konsekvens af deres gerninger. De skal over for en domstol og i fængsel. Men vi er nødt til at gå længere end at sende dem i fængsel og smide nøglen væk. Vi er nødt til at forholde os til, hvad de har været ude i. De skal resocialiseres og tilbage i samfundet afslutter Karoline Dam.

Mor til afdød dansk syrienkriger: – De er hjernevaskede og skal hjem og have hjælp

Ifølge artiklen er Karoline Dam formand for en forening, ’Sons and Daughters of the World” der består af forældre til jihadister i Islamisk Stat.

ANNONSE

Mest læst