Nyt

Lotte Rod fra de radikale, retsordfører

Retsordførere fra flere partier har kommenteret på en undersøgelse af B.T. med en  oversigt over lande for top 10 over dømte udlændinge der viser at tyrkere, somaliere, irakere og afghanere topper for både drab og vold.

»Danmark skal ikke være et slaraffenland for udenlandske kriminelle,« siger retsordfører Trine Bramsen fra Socialdemokratiet til B.T.

»Hvis man kommer hertil og begår alvorlig kriminalitet som personfarlig kriminalitet, så skal man have en billet ud af landet.«

Peter Kofoed fra DF samstemmer.

»Det er ret vilde tal, som B.T. har afdækket. Det underbygger – som vi i Dansk Folkeparti har påpeget i årevis – at vi i Danmark har en udfordring med indvandring fra en stribe lande i Afrika og Mellemøsten.«

De radikale mener de kriminelle skal hjælpes.

»Problemet er dog, at der er lande, hvor vi ikke kan sende folk hjem til. Det gælder blandt andet Somalia og Syrien. Og så bør vi politisk sørge for, at de ikke bliver mere kriminelle, mens de er her. Og her mener jeg, at regeringen og Dansk Folkeparti har fejlet,« 

»De fører en politik, hvor man ikke vil give udviste personer uddannelse eller lade dem have et job, som vi ved afhjælper problemet. Dermed bliver det regeringen og Dansk Folkepartis egen skyld, at der kommer mere kriminalitet.«

siger retsordfører Lotte Rod fra de radikale.

Justitsminister Søren Pape Poulsen afviser:

opgørelse[n] viser med al tydelighed, at der er et stort problem med kriminelle udlændinge, som vi ikke skal have i vores samfund”

“»Det er blandt andet derfor, at vi med Bandepakken har strammet udvisningsreglerne, så vi nemmere kan udvise udlændinge”

“»Vi har også fastsat konkrete retningslinjer for, hvornår kriminelle udlændinge normalt vil kunne udvises, så domstolene får en vejledende fortolkning af, hvor langt Danmarks internationale forpligtelser giver mulighed for at gå.”

B.T. Justitsministeren: Vi har et stort problem med kriminelle udlændinge

ANNONSE