Nyt

Her tirsdag eftermiddag oplyser Maltas premiereminister Joseph Muscat på twitter, at skibet Aquarius får lov at lægge til på Malta selvom landet ifølge Muscat ikke er forpligtet.

Migranterne skulle så fordeles mellem Tyskland, Frankrig. Portugal, Spanien og Luxembourg. Til mediet Junge Freiheit oplyser en talsmand for det tyske indenrigsministerium, at Tyskland skal modtage 50 migranter.

Ein Sprecher des Bundesinnenministeriums teilte auf Anfrage der JUNGEN FREIHEIT mit, Minister Horst Seehofer (CSU) habe entschieden, „aus Gründen der Humanität bis zu 50 der aus Seenot geretteten Menschen zu übernehmen, die sich aktuell auf dem Weg nach Malta befinden“. 

“Af humanitære grunde, overtager [Tyskland] 50 af de mennesker der blev reddet i havsnød og netop nu er på vej mod Malta”

Samtidigt beklager en talsmand fra Læger uden Grænser på Aquarius sig over, at princippet for søredning er truet og gør regeringerne omkring Middelhavet ansvarlig for denne påstand.

Junge Freiheit

Dertil oplyser Læger uden Grænser på twitter, at en gummibåd med 150 personer er sigtet og der er udsendt nødsignal om denne, uden nogen tager action. Det er ikke oplyst hvor Aquarius sejler hen efter opholdet på Malta.

 

ANNONSE