Kopierede/fra hoften

Man kan ikke frakende demokraterne historisk bevidsthed.

De lagde ud som slaveholdere, hvilket fik den republikanske præsident, Abraham Lincoln, til at gå i krig med dem. Han repræsenterede nemlig slaveriets modstandere. Ja, netop: republikanerne.

Senere blev demokraterne godt fedtet ind med Ku Klux Klan, der rendte rundt om natten og lynchede sorte. Klanen nåede til tops i partiet, ikke mindst efter at Robert Byrd kom i Senatet i 1959 (han sad til 2010). Byrd, der repræsenterede West Virginia, startede sin karriere som organisator for klanen og avancerede til posten som demokraternes senatsleder.

Senator Robert Byrd was a Kleagle, a Klan recruiter, in his 20s and 30s. wikipedia.org

Robert C. Byrd was a recruiter for the Klan while in his 20s and 30s, rising to the title of Kleagle and Exalted Cyclops of his local chapter. After leaving the group, Byrd spoke in favor of the Klan during his early political career. Though he claimed to have left the organization in 1943, Byrd wrote a letter in 1946 to the group’s Imperial Wizard stating “The Klan is needed today as never before, and I am anxious to see its rebirth here in West Virginia.” Byrd attempted to explain or defend his former membership in the Klan in his 1958 U.S. Senate campaign when he was 41 years old.[1] Byrd, a Democrat, eventually became his party leader in the Senate. Byrd later said joining the Klan was his “greatest mistake.” The NAACP gave him a 100% rating on their issues during the 108th Congress.[2] However, in a 2001 incident Byrd repeatedly used the phrase “white niggers” on a national television broadcast.[3]

 

Nu – da demokraterne er begyndt at opstiller kandidater, der vil have racekrig – er de tilbage ved udgangspunktet.

ANNONSE