Kommentar

Den længe ulmende antisemitisme, som er brudt ud i lys lue efter Hamas’s myrderier, har skabt et problem for de amerikanske jøder, der indtil nu har været trofaste støtter af det demokratiske parti. Flere meningsmålinger foretaget før terrordåden den 7. oktober viser samstemmende, at ca. 75 pct af de jødiske vælgere stemmer demokratisk. Mange jøder har også været tætte allierede med det demokratiske partis stadigt mere rabiate venstrefløj og har bakket op om partiets woke-ideologi, ”antiracisme”, LGTBQIA+-aktivisme og åbenlyse had til hvide, til republikanere og til folk, der kan finde på at stemme republikansk.
Jødernes nærmest religiøse forkærlighed for venstrefløjen afspejler sig også i Senatet og Repræsentanternes Hus. Senatet har 10 jødiske medlemmer, og de er alle demokrater bortset fra Bernie Sanders, der er uafhængig, men altid stemmer sammen med demokraterne. I Repræsentanternes Hus sidder 28 jøder, og 26 af dem er demokrater.
Tre fjerdele af USA’s knap otte millioner jøder har med andre ord udgjort en pålidelig venstreorienteret stemmeblok, men de er nu vågnet op til den virkelighed, at mange af deres venner er faldet dem i ryggen og åbent erklærer sig som Israel-hadere, Hamas-støtter eller rent ud antisemitter. De gamle venner hetzer nu mod jødiske studerende ved de fornemste universiteter.
Vi har endnu til gode at se, hvilke konsekvenser jøderne vil drage af pludseligt at befinde sig i en ny situation, hvor venner er blevet til fjender. Det har indtil ikke gjort noget indtryk, at demokraterne har flere åbenlyst antisemitiske medlemmer af Repræsentanternes Hus, for ikke en djævel skal få dem til at stemme republikansk, selvom republikanerne er Israels mest stålsatte venner og modstandere af jødehadet.
Det er et mærkeligt fænomen, for historisk set har det demokratiske parti været hjemsted for amerikanske racister. Demokraterne var slaveejernes parti og stedet, hvor det jødehadende Ku Klu Klan havde sine støtter. Robert Byrd, der var leder af den demokratiske gruppe i Senatet, begyndte sin politiske karriere som KKK-medlem. Senere blev han mentor for Hillary Clinton.
Men nu er der måske ved at ske noget. I hvert fald opfordrer enkelte jøder deres medjøder til at forlade demokraterne. Det gælder bl.a. den meget sete studievært på Fox News, Greg Gutfeld, der egentlig mest er komiker, men som for få dage siden tog bladet fra munden og åbent fordømte det demokratiske parti.
Hvis jøderne følger Gutfelds opfordring, kan det komme demokraterne dyrt at stå – især i stater, der som New York har en stor jødisk befolkning.
USA’s eksempel viser atter, at i disse tider kan politikerne ikke ride på to heste. De kan ikke både lefle for islam og forvente støtte fra islams ofre.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Købe hos Tales:: Frem for alt frihed festskrift til Lars Hedegaard

20130206_081741

 

Købe hos Tales: Ræven går derude, mor

Købe hos Saxo: Ræven går derude, mor

 

Købe: Verden var så rød, mor Erindringer 1942-1980

 

Købe: Frihedens væsen Fra Perikles til Hirsi Ali

 

Købe: Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031

 

ANNONSE