Nyt

Lige siden H.R. McMaster blev national sikkerhedsrådgiver har der været dem, der påstod, at hans dagsorden er så langt fra Trumps, når det gælder Israel/Palæstina, at han i virkeligheden er som at have inviteret fjenden inden for.

Men der har også vært dem, som har forsvaret McMaster. Den 27 august skete der noget som underbygger kritikken. En israelsk delegation havde møde med Det Nationale Sikkerhedsråd for at drøfte risikoen for en krig med Hizbollah. Assads fremgang skygger for, at det øger truslen mod Israel. Hizbollah har ikke mildnet sit syn på Israel. Heller ikke Iran. De er antisemittiske jihadister. Israel frygter, at den sikre zonen Assad vil udråbe omkrinbg Idlib skal blive et sikkert område for Hizbollah.

Den 4. september afholdt den israelske hær den største militærøvelse i tyve år.

Dette skulle være temaet på mødet i Washington. Men McMaster har taget folk ind i sit sikkerhedsråd, som ikke betrakter Hizbollah som en terrororganisation.

Den mest iøjnefaldende forfægter af dette synspunkt, er Mustafa Javed Ali.

Hezbollah has been a U.S.-designated Foreign Terrorist Organization since 1997. However, National Security Adviser H.R. McMaster reportedly brought NSC Senior Director on Counter-Terrorism Mustafa Javed Ali to the White House meeting with Israel. Ali, a McMaster appointee, is described by a senior administration source as being “opposed to Hezbollah’s designation as a terrorist organization.”

Når to allierede mødes, er det normalt god tone, men dette møde udviklede sig til åben konflikt. Israelerne forlangte, at Javed Ali forlod rummet. De stolede ikke på ham.

David Steinberg fra pjmedia.com har fået bekræftet historien fra tre kanter: kilder i administrationen, NGO’ere som var involveret og en kilde i den israelske regering.

The Israeli delegation demanded that Mustafa Javed Ali leave the room.

This demand was made despite the clear likelihood that Ali would later be privy to the meeting’s materials and discussion. As such, sources speculated that Israel intended the demand to serve as a message to President Trump that McMaster’s behavior has constituted a subversion of Trump’s stated Middle East policy.

Israelernes krav er en mistillid til den nationale sikkerhedsrådgiver. McMaster har sparket de pro-Israelske medlemmer ud af sin stab og erstattet dem med Obama-folk som Robert Malley.

Israel følger selvsagt nøje med, hvem som sidder i position i et så vigtigt organ som Det Nationale Sikkerhedsråd. Under Trump forventer de samarbejde, ikke at blive modarbejdet.

Åben fjendtlighed hører alligevel til sjældenhederne.

Friction between General McMaster and the Israeli delegation did not end with Israel’s demand that Ali leave the room.

Sources reported that McMaster went on to explicitly dismiss the Israelis’ specific concerns about Hezbollah.

In particular, the Israelis expressed concern that the “safe zone” currently being established within Syria — an idea that had been vociferously supported by Hezbollah’s sponsor, Iranwould immediately become a safe zone for Hezbollah to operate.

McMaster was said to “blow off” this major Israeli concern, and to be “yelling at the Israelis” during the meeting.

Trump blev valgt, fordi han vovede at sige, at terror havde noget med radikal islam at gøre. Det var tabu under Obama. Men nu er den politiske korrekthed tilbage, og det skader ikke bare samarbejdet med Israel, men er en direkte trussel mod Trumps præsidentskab. Trump blev valgt fordi han skulle tage et opgør med den politik, McMaster repræsenterer.

ANNONSE

Trump had repeatedly promised that his administration would reject the Bush/Obama policy of denying the doctrinal Islamic roots of terror, most notably expressed by Trump’s willingness to declare jihadist attacks to be “radical Islamic terrorism.” Indeed, Trump honored this pledge early in his term via the many appointees to the NSC brought on by former National Security Adviser Michael Flynn and others.

Under McMaster, however, all of these voices have been removed from the NSC in what has been described as a “purge.”

In their stead, McMaster has astonishingly welcomed figures such as Kris Baumanand Robert Malley to his NSC. Bauman’s and Malley’s careers have been so objectively subversive to the Trump agenda on Israel that McMaster might as well have appointed Barack Obama and Jimmy Carter.

Der eksisterer ingen  nærbilleder af Javed Ali på nettet. Dette er fra en sikkerhedskonference  ved militærakademiet West Point.

Mustafa Javed Ali

Men hvad har Mustafa Javed Ali konkret gjort, som viser, at han er anti-Trump, anti-Israel og anti-Vesten?

Ayaan Hirsi Ali var inviteret til at holde foredrag for Det Nationale Sikkerhedsråd om radikal islam. Ali fik aflyst foredraget med den begrundelse, at hun er islamofob.

Earlier this year, Ali was rumored to have caused the cancellation of a scheduled talk to the NSC by Ayaan Hirsi Ali on account of her “Islamophobia.” (..)

Sources within the Trump administration have confirmed to PJMedia that this rumor about Mustafa Javed Ali was correct: Mrs. Ali had been invited to speak to the NSC. She was later disinvited due to Javed Ali’s interference.

Ayaan Hirsi Ali havde 11. august en artikel i Wall Street Journal, hvor hun konstaterede og beklagede, at Trump så ud til at have mistet interessen for radikal islam.

On August 11, Mrs. Ali published a Wall Street Journal op-ed criticizing Trump for “losing focus” on his terrorism campaign pledges. Within the op-ed, she chose to mention only the “most charitable” criticism being floated about General McMaster:

Some administration critics have blamed the loss of focus on Lt. Gen. H.R. McMaster, who became White House national security adviser in February. The most charitable formulation of this criticism is that military men who slogged their way through wars in Iraq and Afghanistan have an aversion to the argument that we face an ideological opponent, as opposed to a series of military problems.

But I put the responsibility on Mr. Trump. With regard to radical Islam, he simply seems to have lost interest.

McMasters udnævnelser er ikke tilfældigheder, eller sjusk. Ingen bliver Yet General Senior Director on Counter-Terrorism i Det Nationale Sikkerhedsråd uden ekstrem “vetting”. Hvis man ansætter nogen, som mener at Hizbollah og Det Muslimske Broderskab er legitime organisationer, så er det med fuldt overlæg.

McMaster og hans team betyder, at Det Nationale Sikkerhedsråd står for en politik, som er i direkte modstrid med det, Trump har stået for: Så sent som fredag aften sagde han, at “vi skal vinde krigen mod radikal islam”.

Forstår Trump hvad han har rodet sig ud i? Han fyrede folk for at få ro og en strømlinet administration. Men han har inviteret sine fjender ind som sine nærmeste.

 

EXCLUSIVE: Gen. McMaster Sparked a Row With the Israeli Delegation at a White House Meeting on Hezbollah

ANNONSE

Ét svar til “Åben strid mellem Israel og USAs nationale sikkerhedsrådgiver McMaster”

  1. Tim Pallis siger:

    Tak for en vældig god artikel af Hans Rustad. Rent ud sagt: Hvad fanden laver Lt. Gen. H.R. McMaster i det Hvide Hus? Trump har givet ind for “deep state” og Obama kulturen. Alt er tilbage til det gamle. Trump er færdig, hvis han ikke fyrer McMaster og alle hans håndlangere. Og det tror jeg ikke han kan. Statschefen Kelly bakker McMaster op. Guderne må vide hvordan de i den grad har været i stand til at tage røven på Trump. Jeg tror han er lidt dum. Det er jeg ked af at måtte konstatere, fordi jeg går ind for ham til trods for hans manglende stamina.