Nyt

Billedet: Donald Trump annoncerer Brett Kavanaugh som ny højesteretsdommer. / Foto: Wikimedia Commons

 

Donald Trumps valg til kandidat til embedet efter Anthony Kennedy i Højesteret faldt på Brett Kavanaugh. Kennedy var ofte den udslagsgivende demokratiske stemme i Højesteret, mens Kavanaugh er konservativ.

Med Kavanaugh får Højesteret et konservativt flertal. Demokraterne er rasende og vil bekæmpe Kavanaugh med alt, hvad de har.

Men konservative grupper har allerede plakater og annoncer klar i fire stater, hvor Trump vandt, men hvor senatorerne er Demokrater.

Conservative groups like Americans for Prosperity (AFP) and the Judicial Crisis Network (JCN) are expected to spend significant sums in support of the nominee. JCN confirmed Monday that they made a $1.4 million ad buy in Alabama, Indiana, North Dakota, and West Virginia and will air spots as soon as the nominee is announced.

Kavanaugh er katolik. Demokraterne har under høringer i Senatet brugt det kristne livssyn, som våben mod de nominerede kandidater.

Kavanaugh arbejdede tæt på George W. Bush og dette blev af mange antaget at ville svække hans chancer i Trumps øjne. Men disse forbehold blev punkteret af Kavanaughs hidtidige resultater og stærke støtter i Trump-administrationen.

Kavanaugh’s close ties to the Bush White House appeared detrimental to his prospects for the appointment, given Trump’s enduring suspicion of the Bush family. Indeed, the judge was one of Bush’s closest aides, managing the former president’s paper flow for three years as staff secretary.

Kvanaugh er en stærk tilhænger af grundlovens magtfordeling. Det kan få stor betydning nu, eftersom specialefterforsker Bob Mueller har fået et mandat som er på linje med justitsministerens. Det kan ske, at nomineringen er dårligt nyt for vicejustitsminister og undersøger i ”Russia Collusion”-efterforskningen, Rod Rosenstein.

Kavanaugh er en dommernes dommer, dvs. han bliver beundret for sin kompetence og indsats:

A double Yalie with some two decades experience as a government lawyer and appeals judge, Kavanaugh is an archetypal Supreme Court nominee. He was notes editor of the Yale Law Review, clerked for Justice Anthony Kennedy, and practiced at an elite firm before entering the George W. Bush administration.

Demokraterne mente, at Trump var forpligtet til at udpege en centrumorienteret dommer for at opretholde balancen i Højesteret. Men Trump er selvsagt ikke bundet af en sådan forpligtelse og en Demokratisk præsident ville helt sikkert have udnævnt en liberal dommer.

ANNONSE

Juridisk kommentator på Fox News, dommer Napolitano, fortalte at Kennedy havde sagt at han ville gå af den dag, der var Republikansk flertal i begge kamre. Det er der nu og Kavanaugh har gode chancer for at blive godkendt af Senatet.

 

Daily Caller

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE