Nyt

Dette billede gik «viralt» for et par måneder siden, indtil det blev afsløret at det var fra juni 2014. Dengang kom der 47.000 uledsagede mindreårige på trekvart år, fra okt. 2013 til juni 2014. Obama internerede dem efter alder og køn. Også dengang var der protester, men ingenting som mod nu, hvor den forkerte mand sidder i Det Hvide Hus. Foto: Ross D. Franklin/Reuters/Scanpix

 

Fra Tove Bjørgaas til Laura Bush og Aftenposten: Alle brokker de sig over anbringelsen af børn i lukkede modtagelsescentre, og maner de værste sammenligninger frem. Der findes vist ikke grænser for hvor dybt Trump kan synke.

Det, de glemmer at fortælle, er at Barack Obama gjorde akkurat det samme. Grunden er enkel: Det er forbudt ved lov at fængsle børn i Amerika. Når en amerikaner med børn bliver dømt til fængsel, forbliver børnene udenfor.

ANNONSE

Det samme med illegale indvandrere. Der er ingen forskel. De er rejst ulovligt ind i USA og er blevet pågrebet.

Justitsministeriet vil forhindre, at børn bliver en døråbner til at komme illegalt ind i USA. Hvis illegale interneres og skilles fra deres børn, vil de måske tænke sig om.

«Humanisterne» vil have at dørene åbnes. De vil lade det være op til de illegale at møde til forhør når deres sag skal behandles. Problemet er bare at de aldrig dukker op.

Da debatten om adskillelse begyndte for nogle måneder siden, cirkulerede et billede af børn bag et hegn, i noget som mindede om et bur. Det gik «viralt» på de sociale medier. Men så viste det sig at billedet var fra Obamas tid. Ooops!

Men ingen tvivl om at adskillelsen af forældre/børn og anbringelse af børn slider på Trumps popularitet.

USA oplever sit Aylan Kurdi-øjeblik: Billedet af den druknede dreng på en strand i Tyrkiet fejede alle indvendinger og andre meninger til side: Alle skulle reddes og tages imod. Det var i efteråret 2015. Senere vendte stemningen i Europa. Ingen ved om sådanne billeder ville have samme effekt i dag.

Men USA har ikke en invasion som Europa havde. Hvad betyder 2.000 børn?

Selv Trumps tilhængere har vendt sig mod ham i denne sag. Howard Kurz skriver:

A Republican president has a problem when he’s lost the New York Post.

And religious leaders who have backed him on just about everything he’s done.

And the last Republican first lady.

And his own wife feels compelled to speak out.

That’s where Donald Trump is right now on the practice that has separated nearly 2,000 children from their parents at the border, warehousing them in converted stores and buildings.

In the face of a tsunami of critical media coverage, some of Trump’s own allies are breaking with him on this one.

Uenigheden går helt ind i Trumps familie: Melania har sagt at man må styre med hjertet, men alle ved, at man ikke kan drive politik ud fra hjertet.

Men det er det, venstrefløjen forsøger at nå frem til.

Humanisterne går ind for løsninger, som de ved fører til fri indvandring. Det er det de ønsker, og de bruger børn som løftestang.

Følelser er den valuta, som åbner dørene, men det er ikke lige så let at lukke dem igen.

Trump losing GOP and media allies in outcry over separating immigrant families

 

ANNONSE