Kopierede/fra hoften

Two female detainees sleep in a holding cell, as the children are separated by age group and gender, as hundreds of mostly Central American immigrant children are being processed and held at the U.S. Customs and Border Protection (CBP) Nogales Placement Center in Nogales, Arizona, June 18, 2014. CBP provided media tours Wednesday of two locations in Brownsville, Texas, and Nogales, that have been central to processing the more than 47,000 unaccompanied children who have entered the country illegally since October 1, 2013. REUTERS/Ross D. Franklin/

Der er noget mærkeligt ved dem, der kalder sig venstrefløj.Hvis folk fra den amerikanske “højrefløj” gør præcis det samme, som de selv har gjort, bliver de kaldt nazister.

Tag sagen om børnene, der bliver skilt fra familiemedlemmer, som har prøvet at overskride den amerikanske grænse ulovligt. Alle kan være enige om, at det er synd for børnene, men hvis deres forældre pænt anmodede om asyl i stedet for at bryde amerikansk lov, ville disse ulykkelige tilstande ophøre.

I øvrigt bliver illegale immigranter ikke behandlet anderledes end amerikanske borgere. Hvis en familiefar i Iowa, Florida, Idaho eller noget andet sted i landet bliver varetægtsfængslet mistænkt for en forbrydelse, vil han også blive skilt fra sine børn. Ellers måtte man bure børnene inde i cellen sammen med ham.

ANNONSE

Det gør man mig bekendt heller ikke i Danmark.

Det mærkelige er, at præsident Obama og før ham præsident Bush gjorde præcis det samme, som Trump nu bliver hængt ud for. Obamas justitsministerium retsforfulgte en halv million ulovlige immigranter og skilte dem fra de eventuelle børn, de havde taget med.

Daily Caller har offentliggjort en masse billeder af forholdene langs USA’s grænse mod Mexico. De ligner til forveksling de billeder vi ser i dag.

Men de er altså fra 2014 – da Obama var præsident, og Trump end ikke havde erklæret sit kandidatur.

Der er noget mærkeligt ved dem, der kalder sig venstrefløj

I 2009 stod demokraternes førstemand i Senatet, Chuck Schumer, og sagde præcist det samme, som Trump gør i dag: Ulovlige indvandrere har ikke krav på samme behandling som lovlige asylansøgere.

I dag mener demokraterne det modsatte og betegner deres egen tidligere politik som halv- eller helnazistisk.

Her er et interessant journalistisk spørgsmål: Hvad fik dem til at skifte opfattelse?

Men netop fordi spørgsmålet er så interessant, bliver det aldrig stillet.

 

Støt os

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE