Nyt

Billedet: Joe Arpaio

 

Donald Trump benådede fredag den tidligere Arizona-sheriff ,Joe Arpaio, som trodsede føderale pålæg og drev spot-tjek af immigranter for at finde de illegale. For det blev han idømt et halvt års fængsel af en Obama-dommer.

Det stred mod amerikansk retsbevidsthed. Trump ved godt, hvad han gør, når han benåder Arpaio. Han frier til vælgerne, han vil sende et signal om, hvilken slags indvandringspolitik han selv står for: Mur mod Mexico og udvisning af de illegale.

Han har flertallet af befolkningen med sig.

Arpaio har længe hævdet, at sagen mod ham var politisk og lovede nye afsløringer i den kommende uge:

He has long maintained that the prosecution by the administration under President Barack Obama was political, aimed at helping oust him from office.

Venstrefløjen i USA kalder grænsekontrol for racistisk. I det lange løb er det dem, som taber.

Civil rights advocates slammed Trump’s decision as an endorsement of racist and unlawful immigration policies.

“Once again, the president has acted in support of illegal, failed immigration enforcement practices that target people of color and that have been struck down by the courts,” said American Civil Liberties Union Deputy Legal Director Cecillia Wang, who sought the court injunction against Arpaio.

Både i Europa og i USA er de indvandringsliberale for, at alle skal kunne komme til deres lande. I USA har liberale byer udråbt sig selv til såkaldte «sancturary cities», byer som illegale trygt kan komme til, uden risiko for at blive afsløret. Trump-administrationen forsøger at forhindre, at byer som Chicago og Seattle bliver tilholdssted for mennesker, man ikke aner, hvem er. Det er samme problematik som i Europa. I USA er illegale blevet uvist gang på gang, når de har begået alvorlig kriminalitet. Alligevel vil demokraterne ikke ændre praksis.

ANNONSE

Den ultraliberale politik bliver et godt kort for Trump i valgkampen.

Retorikken fra pro-indvandringsorganisationer siger alt:

Civil rights advocates slammed Trump’s decision as an endorsement of racist and unlawful immigration policies.

“Once again, the president has acted in support of illegal, failed immigration enforcement practices that target people of color and that have been struck down by the courts,” said American Civil Liberties Union Deputy Legal Director Cecillia Wang, who sought the court injunction against Arpaio.

I dagens klima bliver alt, som går i retning af kontrol med indvandringen udlagt som racistisk. Det er et kort med en stor bagside, men demokraterne kan ikke lade være.

Democratic Senator Patrick Leahy said it was ”disheartening that he set the bar so very low for his first pardon… The ex-sheriff is a self-aggrandizing braggart who promoted racist law enforcement practices and cost taxpayers millions, and that is a reason they did not reelect him.

“After the racism and hate in Charlottesville, our country needs to come together and heal. But that healing will not come from a president who only exploits divisions and fears,” Leahy said in a statement.

Demokratene devaluerer sin egen troværdighed ved at slå om sig med en sådan retorik.

Har de glemt, at de fleste amerikanere ønsker at forsvare deres hjem og deres samfund? Det er værd at mærke sig, at det sheriffen blev dømt for var at stoppe bilister for at tjekke deres papirer. Hvis det er racisme, har USA frasagt sig retten til at håndhæve loven,

http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-arpaio-idUSKCN1B600O

ANNONSE