Nyt

Stillbillede: YouTube.

 

Det er kommet til en smule diplomatiske gnidninger mellem Italien og Malta, efter at det Hollandsk indregistrerede fartøj «Seefuchs» tilhørende den tyske frivillige organisation (NGO-en) Sea Eye sidste fredag fik lov til at lægge til kaj i Italien med 126 migranter ombord. 

Italiens indenrigsminister Matteo Salvini kommenterede ilandstigningen ved at understrege at Malta, som ikke sjældent er nærmeste sikre havn for bådmigranter i Middelhavet, ikke kan sige nej til at modtage dem hver eneste gang.

Ifølge en AFP-melding som er offentliggjort i The Local Italy, nægtede Malta at lade «Seefuchs» komme i havn:

According to the German NGO Sea-Watch, which attempted in vain to assist the Seefuchs due to the adverse conditions, Valletta refused to offer assistance, apart from agreeing to accept medical evacuations by air.

Den maltesiske regering afviser at den har gjort noget galt i sagens anledning, men kaptajnen på «Seefuchs» har ifølge Huffington Post Italia i forhør hos politiet på Sicilien bekræftet at den maltesiske kystvagt nægtede fartøjet at lægge til kaj på Malta.

ANNONSE

Kaptajnen på skibet skal have givet politiet optagelser af samtalerne med den maltesiske kystvagt, som i hovedsagen skulle bekræfte hans udsagn

Salvini opfordrer malteserne til at redegøre for hvor meget de bidrager til håndteringen af bådmigranterne:

«Can our Maltese friends tell us how many ships carrying immigrants docked in their ports in 2018?» he said in a statement.

«How many people landed, how many asylum applications were examined and how many accepted? Italy wants to solve problems, not create them.»

   

 

Område med vedhæftede filer

Se eksempel af YouTube-video Mit der Seefuchs vor der Küste Libyens

 

ANNONSE