Nyt

Skibet «Aquarius». Foto: SOS Méditerranée Italia/YouTube.

Mandskabet på NGO-skibet «Aquarius», som i to døgn har ventet forgæves på at få lov til at lægge til kaj i Europa med 141 migranter ombord, fik sig søndag noget af en overraskelse da de var i færd med at komme endnu en migrantbåd til undsætning i Middelhavet.

Den libyske kystvagt havde kontaktet «Aquarius» med besked om at lede efter en båd med elleve personer ombord. Efter nogle timers eftersøgning og takket være oplysninger fra nogle fiskerbåde blev migrantbåden indhentet af «Aquarius» ved 18-tiden om eftermiddagen. 

Migranterne ombord, ni mænd og to drenge, sandsynligvis tunesiske, nægtede imidlertid at lade sig komme til undsætning af NGO-fartøjet, og meddelte at de havde til hensigt at fortsætte færden – ifølge La Repubblica til den italienske ø Lampedusa, hvor der de sidste dage er kommet mere end 100 migranter.

ANNONSE

Beslutningen blev formodentlig taget, vel vidende at NGO-skibe efterfølgende har vanskeligheder med at finde europæiske havne. 

«De havde GPS og brændstof, og vi kan ikke tvinge folk til at tage med os», kommenterer en talsmand for Læger uden Grænser ombord på «Aquarius».

De selvhjulpne migranter rejste i en glasfiberbåd med en motor, som holdt en hastighed på 7–8 knop, skriver El País.

 

ANNONSE