Nyt

Billedet: Idenrigsminister Matteo Salvini. Illustrationsfoto.

Italiens regering ser endnu ikke ud til at være blevet enig med sig selv om hvad, der skal ske med de 67 migranter – ikke 66, som tidligere oplyst – som blev overtaget af det italienske kystvagtskib «Diciotti» i Middelhavet, efter at have truet deres redningsmænd på livet på supplyskibet «Vos Thalassa».

Indenrigsminister Matteo Salvini insisterer på at de 67 – tre kvinder, seks børn og 58 mænd (nogen af dem afbilledet i Corriere della Sera) – ikke skal få lov til at gå i land i nogen italiensk havn, mens transportminister Danilo Toninelli siger, at kystvagtskibet kan lægge til kaj i Italien.

La Repubblica skriver, at de tolv besætningsmedlemmer ombord på «Vos Thalassa», samtlige er italienere, ifølge den italienske kystvagt havde befundet sig i alvorlig fare, og at kaptajnen havde sendt en række nødmeldinger. 

ANNONSE

Kystvagten har allerede foretaget indledende undersøgelser med sigte på at identificere de migranter, der truede besætningen på supplyskibet og viderebringe informationen til den italienske anklagemyndighed. 

Når det gælder skibets destination, strækker Salvini sig til at sige, at han tænker over sagen, og lægger til:

«Hvis nogen har gjort noget lovstridigt, skal de i fængsel så snart de går i land i Italien, og ikke i noget asylcenter.»

Indenrigsministeren er ikke særlig tilfreds med begivenhedernes gang i Libyens søge- og redningszone mandag aften. Den italienske kystvagt burde efter hans opfattelse have overladt migranterne til sine libyske kolleger.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE