Nyt

Foto: Mission Lifeline / Twitter.

 

Torsdag morgen kundgjorde den tyske frivillige organisation (NGO-en) Mission Lifeline på Twitter, at den var i færd med at komme flere hundrede bådmigranter til undsætning i Middelhavet.

Kort tid derefter gik den italienske indenrigsminister Matteo Salvini ud med en selfie-video på Facebook, hvor han fra sit ministerkontor forklarede særdeles tydeligt, at organisationens hollandsk indregistrerede fartøj «Lifeline», som havde bevæget sig ind i den libyske søge- og redningszone for at samle migranter op fra gummibåde, ikke ville få lov til at lægge til kaj i Italien.

Corriere della Sera citerer Salvini:

«I har mast jer på og ladet være med at lytte til den italienske og libyske kystvagt? Vel, denne last med mennesker kan I tage med til Holland.»

Salvini lagde ikke fingrene i mellem, og udtalte sig dertil på en diplomatisk udfordrende måde:

«Disse bluffmagere af nogle NGO-ers skibe vil ikke længere komme nær det italienske fastland», understregede indenrigsministeren, som tilføjede at «vi har sendt en officiel henvendelse fra udenrigsministeren til den hollandske ambassade dateret den 16. juni. Der er endnu ikke kommet noget svar».

«Disse skibe i Middelhavet driver ikke prisværdigt arbejde, de hjælper menneskesmuglere.»

Den italienske indenrigsminister blev for nylig anklaget for at være fascist af den tyske NGO Seefuchs, efter at Salvini twittede at Italien «ikke længere vil bidrage til denne ulovlige indvandringsbusiness».

Salvini kvitterede for anklagen ved at poste et fotografi af en af Seefuchs-mandskabet, og tilføjede at han fandt beskyldningen betryggende.

Der er ingen tvivl om at Italiens nye indenrigsminister har tillagt sig en kommunikativ stil som minder om den amerikanske præsidents. Heller end at gå vejen om de traditionelle medier går han direkte ud via egne kanaler på sociale medier – uden filter.

ANNONSE

Corriere della Sera – La Repubblica – Il Sole 24 Ore – ANSA – ADN Kronos – CNN

 

ANNONSE