Nyt

 

Skibet «Open Arms» tilhørende den spanske frivillige organisation (NGO-en) Proactiva Open Arms samlede lørdag formiddag 59 migranter op fra en gummibåd i søge- og redningszonen udenfor Libyens kyst. 

NGO-en kundgjorde selv aktionen på Twitter, hvor den fortæller at personerne i gummibåden – i modsætning til NTB benytter den ikke ordet «flygtninge» – befandt sig i livsfare:


Ifølge EU-parlamentarikeren Javi Lopez, som er ombord på «Astral», et andet af NGO-ens fartøjer, kommer de 59 personer fra 14 forskellige lande, skriver La Repubblica. Af disse er fire mindreårige, hvoraf to uledsagede. 

Nu er alle på vej til en tryg havn, siger Proactiva Open Arms, men som situationen har været med andre fartøjer i dagene som er gået, er det usikkert hvor denne havn befinder sig.

Italiens indenrigsminister Matteo Salvini har allerede meddelt, at skibet med de 59 migranter «kan glemme alt om, at få lov til at lægge til kaj i en italiensk havn». Skibet tilhører en spansk organisation, sejler under spansk flag og har opereret inde i den libyske zone, pointerer Salvini, som dertil mener at Malta er nærmeste havn – mens Malta påstår det er Lampedusa.

ANNONSE

NGO-erne vil ikke komme til nogen italiensk havn igen, siger indenrigsministeren i et interview med Corriere della Sera. De, der bliver reddet vil ikke ende op i Italien, lægger han til.

Den spanske reporter Gabriela Sanchez, som er gæst hos NGO-en, oplyser at kaptajnen på «Open Arms» har fortalt migranterne, at de bliver taget med til Spanien. Organisationens leder Riccardo Gatti siger da også, at det er Spaniens opgave at finde en tryg havn. 

Dersom det bliver udfaldet, hvilket absolut er muligt, kan det se ud som om Aquarius-affæren skaber en vis præcedens.

 

ANNONSE