Nyt

Den israelske fodboldspiller Sagiv Jehezkel, som spiller for tyrkiske Antalyaspor, scorede et mål og dedikerede det til de israelske gidsler i Gaza. For det blev han udelukket fra holdet, arresteret for oprør og udvist fra Tyrkiet.

Handling, der krænker den menneskelige værdighed

Tyrkiets justitsminister meddelte, at Jehezkel var blevet anklaget, tilbageholdt og afhørt i Antalya. En tyrkisk domstol løslod ham mandag, dagen efter han blev taget med til afhøring. Samme dag blev han deporteret for at hylde dem, der har været og stadig holdes som gidsler af terrororganisationen Hamas i Gaza.

Efter at have scoret for Antalyaspor pegede Yehezkel på en bandage på sin hånd, hvor han havde skrevet “100 dage” og datoen “7. oktober” og tegnede en davidsstjerne. Efter denne gestus angreb tyrkiske fodboldfans den israelske spiller.

ANNONSE

National ære

Til dette blev Jehezkel efterforsket for “offentlig tilskyndelse til had og fjendtlighed”, “støtte til Israels massakre i Gaza” og handlinger “der krænker den menneskelige værdighed og det tyrkiske samfunds samvittighed “. Spilleren blev straks løst fra sin kontrakt med Antalyaspor.

Fodboldklubbens præsident, Sinan Boztepe, sagde, at de ville invitere Jehezkel til en samtale, høre hans version og sige farvel til ham:

– Vi kan ikke acceptere sådan adfærd, selvom det koster os titler. Uanset hvor meget værdi han har for os som fodboldspiller, står landets værdier og nationale ære over alt.

 

 

Køb Primo Levi’s “Hvis dette er en mand” fra Document Forlag!

Køb Jean Amérys bog!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden