Nyt

Sebastian Kurz under pressekonference 8. mai 2018 / Foto: Bundeskanzleramt

Som vi skrev mandag er det afsløret, at tyrkiske børn i Schweiz spiller og leger soldater og optræder i uniformer under styring af tyrkiske myndigheder.

I Østrig er det samme sket. Her har afsløringer vist, at i Wiens største moske optrådte børn under de tyrkiske faner og i uniformer mens de hyldede Tyrkiet og det osmaniske riges sejr over Vestmagterne i 1. verdenskrig.

Nu vil den østrigske regering og ministerpræsident Sebastian Kurz undersøge om man kan opløse foreningen ATIB som står for “Union af tyrkiske kulturforeninger i Europa. Det er under ledelse af denne krigsskuespillene er foregået i Østrig.

Tilsvarende er det blevet afsløret at det samme er sket i Tyskland. Her har optagelse fra en moske i Herford vist børn der marcherede og bar uniform mens der blev afspillet hymner der hyldede Ergodan.

ANNONSE

Til den tyske avis Bild har den tyske minister for integration Joachim Stamp, udtalt at dette er «foruroligende og uacceptabelt».

 

 

Blick

 

 

ANNONSE