Nyt

En 15-årig fodboldspiller fra det tyske ungdomshold JFC Berlin døde onsdag af de skader, han pådrog sig, da en 16-årig fra det franske hold FC Metz angreb ham efter en kamp i den internationale ungdomsturnering Germany Cup i Frankfurt søndag.

Ifølge tysk politi døde den 15-årige af alvorlig hjerneskade, skriver Le Parisien.

Politiet arbejder stadig på at kortlægge det præcise hændelsesforløb, og beskrivelserne i medierne varierer lidt, men ifølge den franske avis skete angrebet i forbindelse med et slagsmål med flere spillere, som brød ud kort efter, at JFC Berlin havde vundet semifinalen mod FC Metz med 1–0.

Da humøret var faldet til ro, lå den 15-årige livløs på banen. Udrykningsmandskab ankom hurtigt til stedet og begyndte ifølge øjenvidner hjertemassage..

Le Parisien skriver, at det dødelige angreb skete med slag i hovedet og nakken på den 15-årige, identificeret som Paul. Den 16-årige, der blev varetægtsfængslet, er ikke identificeret.

Paul blev holdt kunstigt i live, så hans organer kunne doneres, inden han døde tre dage efter angrebet. En obduktion vil finde sted for at kaste mere lys over, hvad der skete.

ANNONSE

Visse øjenvidner har udtalt til mediet, at stemningen var meget anspændt mellem de to hold allerede før kampen. En af dem fortæller, at offeret på et tidspunkt var omringet af “fem eller seks” spillere fra det andet hold.

Holdet tilhørende FC Metz International Football Academy, som er det fulde navn på den franske klub, er en del af “FC Metz Performance Program” – en “integreret struktur” i klubben, der giver unge fodboldspillere “fra hele verden adgang til træning på højt niveau», oplyser Le Parisien. Nationaliteten på den tilbageholdte 16-årige, der nægter at have haft til hensigt at skade den 15-årige, er dog ikke oplyst.

FC Metz siger i en officiel meddelelse, at klubben er chokeret og sender sine kondolencer til den 15-åriges familie.

JFC Berlin har ikke kommenteret sagen “af hensyn til privatlivets fred”. Det tyske fodboldforbund siger, at det er “forfærdet”. Forbundets næstformand Ronny Zimmermann kommenterer, at det ikke længere er nok at forebygge vold i fodbold: “Vi har også at gøre med et socialt problem.”

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige