Nyt

Tysk politi har arresteret to irakere, som mistænkes for at være medlemmer af Islamisk Stat, og for at have holdt to yazidi-piger som slaver mellem 2015 og 2017.

Parret blev anholdt i byen Regensburg i den sydlige delstat Bayern. Forbrydelserne skal have fundet sted i Irak og Syrien.

Parret holdt angiveligt en femårig pige som slave fra 2015, og en 12-årig fra oktober 2017. De overgav pigerne til andre IS-medlemmer, før de forlod Syrien i november 2017.

Anklagemyndigheden hævder, at de unge piger blev fysisk mishandlet, voldtaget gentagne gange, og de blev nægtet at praktisere deres religion.


Den kurdiske avis AFN News har offentliggjort dele af det føderale anklageskrift:

Twana H. S. og Asia R. A. var gift i henhold til islamisk lov, og var medlemmer af den udenlandske terrororganisation Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien, mellem oktober 2015 og december 2017.

Senest fra slutningen af 2015 holdt de en femårig yazidi-pige som slave, og fra oktober 2017 holdt de en tolvårig yazidi-pige som slave.

Twana H. S. voldtog begge børn flere gange. Asia R. A. forberedte værelset og lagde makeup på en af pigerne. Derudover udnyttede de tiltalte slaverne økonomisk ved konstant at bruge dem til husarbejde og børnepasning.

Pigerne fik ikke lov til at praktisere deres egen religion, men skulle i stedet følge islamiske bønner og religiøse regler efter de tiltaltes anvisninger. De tiltalte reagerede på børnenes påståede “kriminelle handlinger” med grov fysisk vold.

Ved en lejlighed slog Twana H. S. den ældre pige med et kosteskaft. Asia R. A. hældte kogende vand på den yngste piges hånd, og tvang gentagne gange begge børn, til at stå på ét ben i en halv time hver som straf.

Før de tiltalte forlod Syrien i november 2017, gav de pigerne videre til andre IS-medlemmer. Alt dette tjente ISIS’ erklærede mål om at ødelægge yazidiernes tro.

Anholdelsen af parret kommer efter, at det tyske parlament sidste år vedtog en resolution, der anerkender Islamisk Stats forbrydelser mod Iraks yazidi-samfund som folkedrab.

Norge anerkender ikke IS’ forbrydelser mod yazidierne som folkedrab.

Ni års fengsel for tysk kvinne som holdt jesidi-slave

Kjøp «Europas underlige død» her.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag