Nyt

 

Tysklands præsident Frank-Walter Steinmeier tager et opgør med tendenserne til bagatellisering af Det tredje Rige og nazismen. Men selv bagatelliserer han den antisemitisme, som er kommet ind med muslimerne.

Denne løgn om noget alle ved, gør Steinmeiers opgør med Alternativ for Tyskland virkningsløs. Han eliminerer sin egen moral.

– Jeg har på fornemmelsen at de, som snakker på denne måde, ikke aner hvor meget den anerkendelse og respekt, som Tyskland har bygget op gennem de sidste årtier, bliver ødelagt af dette, sagde Steinmeier til avisen FAZ fredag.(NTB)

Steinmeier skammer sig over, hvad folk som AfDs leder Alexander Gauland har sagt. Gauland sagde at nazi-tiden var som en fuglelort i sammenligning med Tysklands ærerige historie gennem tusind år.

Dette kan minde om Jean-Marie Le Pens udtalelse om Holocaust som en bagatel i historien.

Men så får Steinmeier et spørgsmål om antisemitismen. Hvor kommer den voksende antisemitisme fra? Og så viser han, at han mangler mod til at sige sandheden. Det mod gælder kun overfor tyskere.

ANNONSE

Steinmeier udtaler sig på et tidspunkt, hvor der er voksende bekymring for antisemitiske begivenheder i Tyskland. Som svar på påstanden om at problemet er vokset på grund af indvandringen fra arabiske lande, siger han:

– Der kan være antisemitisme blandt dem som er kommet til os. Men grundlæggende set er antisemitisme et tysk problem. (NTB)

Hypotetisk: Kan være…. Men grundlæggende set et tysk problem.

Grundlæggende? Steinmeier vil befæste fortiden som skyld, og det er dette som giver Alternativ for Tyskland vind i sejlene.

Den, der vil kritisere højrepopulisters retorik må også være villig til at kritisere islam og muslimers antisemitisme.

 

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte