Nyt

EU-sikkerhedskommissær, Julian King, siger i et interview med Die Welt tirsdag, at hvis Mosul falder, kan det betyde, at IS-krigere fra Europa vender hjem, med alt hvad det indebærer. Han anslår at der for tiden befinder sig 2.500 krigere fra EU på slagmarkerne i Syrien og Irak.

King sagte weiter: „Es befinden sich derzeit insgesamt noch rund 2500 IS-Kämpfer aus EU-Ländern in den Kampfgebieten. Vergleichbare Fälle in der Vergangenheit, wie Afghanistan, haben uns gezeigt, dass am Ende nur einige Kämpfer zurückkehren, weil einige von ihnen im Gefecht gefallen sind oder/aber sich neue Kampfschauplätze suchen“.

King glemmer måske motivationen. IS-krigerne vil ønske hævn over de lande, der der fordrev dem. Et praktisk problem kan være pas. Mange krigere har brændt deres pas. Men de kan udgive sig for at være syriske flygtninge.
King klager over, at kontrollen med dokumenter ved ydergrænserne er for dårlig. Man savner metoder, der kan afsløre falske dokumenter. Det her har man vidst i lang tid, men alligevel er intet blevet gjort.
….aber die EU-Kommission werde noch in diesem Jahr Ideen vorlegen, um die Sicherheit von Reisedokumenten zu verbessern
EU-kommissionen vil inneværende år præsentere ideer til hvordan dokumenterne kan blive sikrere.
Ideer?
King peger på, at det ikke hjælper med autentiske pas, hvis papirerne der danner grundlaget for passet, er falske.
„Wir sollten uns auch die Sicherheitsstandards von Geburts- und Heiratsurkunden ansehen – die Dokumente, auf deren Grundlage man Reisedokumente erhält. Es nützt nichts, wenn der Reisepass zwar fälschungssicher ist, aber auf falschen Angaben basiert.”  Man müsse außerdem darüber beraten, wie auch die nationalen Personalausweise so sicher gemacht werden können wie heute die Reisepässe.
– Vi må kvalitetssikre fødsels- og ægteskabsdokumenter – der danner grundlaget for rejsepapirer. Det giveringen mening at sikre passene mod forfalskning, hvis de dokumenter, der ligger til grund for udstedelsen ikke er ægte og baserer sig på falske oplysninger. Det er nødvendigt også at finde en metode til at sikre, at nationale dokumenter bliver ligeså sikre som pas.
 King tilbød også assistance til de tyske myndigheder, der har en backlog på 290.000 uregistrerede migranter. Hvordan kvalitetssikrer man at informationen de opgiver er korrekt?
https://www.welt.de/politik/ausland/article158844494/EU-Kommissar-warnt-vor-gewaltbereiten-IS-Kaempfern-aus-Mossul.html
ANNONSE