Nyt

Er oprøret mod Merkel begyndt? Erika Steinbach, som har været medlem af kansler Merkels CDU i 42 år, forlader nu partiet, og smækker med døren med en bredside mod Merkel og en konstatering af, at AfD skal ind i Forbundsdagen.

Det tyske valgår starter med et brag, skriver Welt am Sonntag, som bringer nyheden i et interview med Steinbach. Veteranen forlader nu partiet i protest mod immigrationspolitikken og kritiserer Merkel for bevidst at marginalisere og stigmatisere de konservative i CDU (Christlich Demokratische Union Deutschlands).

Erika Steinbachs har indtil i dag været partiets talsperson for menneskerettighedsspørgsmål. Hendes kritiske holdning til Merkels asylpolitik har været kendt i et stykke tid.

Hun har siden 1990 været valgt ind i Forbundsdagen fra Frankfurt am Main, og bliver nu siddende som uafhængig frem til valget. Siden 2000 har hun siddet i CDUs landsstyrelse (CDU-Bundesvorstand).

Den 73-årige Steinbach har haft flere kontroverser med Merkel om kanslerens «åben-dør»-politik, der medførte en tilstrømning på næsten 1,2 millioner migranter til landet på bare to år.

Når hun nu forlader CDU er det med affyring af alvorlige anklager mod partiet som afskedssalut.

«Brød tysk lov og EU-traktater»

Merkel brød både tysk lov og EU-traktater både med viden og vilje, da hun åbnede grænsen i efteråret 2015:

„Dass monatelang Menschen unidentifiziert mit Bussen und Zügen über die Grenze geschafft wurden, war keine Ausnahme, sondern eine gewollte Maßnahme entgegen unserer gesetzlichen Regelungen und entgegen EU-Verträgen.“

At uidentificerbare mennesker i månedsvis er blevet fragtet med tog og busser over grænsen, var ikke en undtagelse fra reglen, men et bevidst tiltag imod vores love og regler og i modstrid mod EU-aftaler.

Den føderale regering har med fuldt overlæg lagt alt til rette for illegal immigration. Tusinder af pas er afsløret som falske, uden at det har fået nogen konsekvenser for indehaverne:

„Beim Bundesamt für Migration sind tausende von Pässen als gefälscht identifiziert worden, ohne dass die rechtlich vorgesehenen Konsequenzen für die jeweiligen Migranten gezogen worden wären. Ein solches Ignorieren unseres Rechts wagt keine Bundesbehörde auf eigene Verantwortung. Da steht ein politischer Wille dahinter. Am Recht vorbei.“

De føderale migrationsmyndigheder har opdaget tusindvis af forfalskede pas, uden at det har fået nogen konsekvenser overhovedet for de pågældende migranter, som loven forudsætter. En sådan tilsidesættelse af vores love og regler er der ingen føderal myndighed, der vover at foretage på eget initiativ. Der er politisk vilje bag. Til at bryde loven.

Overtrædelse af asylloven. En stor andel av migranterne var ikke flygtninge efter flygtningekonventionens definition:

„Ein erheblicher Teil der Menschen, die kamen, sind keine Flüchtlinge im Sinne der Genfer Flüchtlingskonvention.“

En betragtelig del af de mennesker som kom, er ikke flygtninge i Geneve-konventionens forstand.

«Dramatiske konsekvenser»

Konsekvenserne for Tyskland er dramatiske, advarer Steinbach. Der kom ikke bare mennesker, som ville søge beskyttelse, men, som mange helt fra begyndelsen advarede imod, også terrorister. Landets sikkerhed er blevet betydeligt forværret siden grænsen blev åbnet:

ANNONSE

„Mit den Migranten kamen nicht nur Schutzsuchende ins Land, sondern, wie viele von Anbeginn an gewarnt haben, auch Terroristen. Unsere Sicherheitslage hat sich seit der Grenzöffnung signifikant verschlechtert.“

Kansleren har sat sig selv over gældende ret  – også i energipolitikken og i håndteringen af euro-krisen. Der eksisterer praktisk talt ingen opposition:

„Beunruhigenderweise gibt es zu den angesprochenen Politikfeldern praktisch keine Opposition mehr im Deutschen Bundestag. Die Bundesregierung kann und konnte diese Art der Politik nur betreiben, weil sie den linken Teil des Parlaments weitgehend auf ihrer Seite hat.“

Det er foruroligende, at der praktisk talt ikke findes opposition til den førte politik i den tyske forbundsdag. Regeringen kan og kunne kun føre denne politik, fordi venstrefløjen i parlamentet i det store og hele er på samme side.

Har tilpasset sig en venstre-zeitgeist

CDU har tilpasset sig en tidsånd – en Zeitgeist – præget af venstrefløjen, og har forladt ideen om individet. Derfor er der opstået et nyt parti: AfD taler nu om temaer, der er blevet skubbet til side de senere år.

„Die AfD greift heute Themen auf, die in den vergangenen Jahren defizitär geworden sind. Und: sie ist auch Fleisch vom Fleisch der CDU!“

Erika Steinbach har ikke tænktsig at skifte parti og melde sig under fanerne hosl AfD (Alternative für Deutschland) siger hun. Men hun håber partiet kommer ind i Forbundsdagen, så man endelig kan få en opposition tilbage. Kun på den måde kan demokratiet blive levedygtigt:

Einen Übertritt zur AfD will Steinbach aktuell nicht vollziehen. „Aber ich hoffe, dass die AfD in den Bundestag einzieht, damit es dort endlich wieder eine Opposition gibt. Nur so bleibt die Demokratie lebendig.“

Welt-artiklen har i skrivende stund 773 læserkommentarer, flere end jeg nogensinde tidligere har set på denne netavis. Kommentarene kan kort opsummeres til: Taksigelser og håb om, at flere vil følge Steinbach.

 

Die Welt: Erika Steinbach verlässt die CDU und wirft Merkel Rechtsbruch vor

ANNONSE