Kommentar

Bob Muellers højre hånd Andrew Weissmann er en type, som ville have gjort karriere i en politistat: Målet er at ødelægge offeret med alle midler. De arbejder målbevidst og systematisk, godt hjulpet af lydige dommere og anti-Trump-medier. Men sandheden vil ud.

Fredag den 25. januar kom en kolonne på 16 biler til et privathus i Fort Lauderdale i Florida. Ud steg 29 FBI-agenter og et SWAT-team i fuld ”body-armour”, med automatvåben af typen AR-15 og en pansret vogn. Klokken var 0600 om morgenen, som politiet gør når de vil forsikre sig om at de bogstaveligt talt tager folk på sengen.

Man skulle tro, der boede en narkoliga eller terrorister på adressen. Men det var bare den 66 år gamle Roger Stone, hans kone, to hunde og tre katte. Stone har ikke noget våben og hans pas udløber snart. Der var nul flugtrisiko.

ANNONSE

Normalt plejer anklagemyndigheden bare at kontakte vedkommendes advokat, som så møder op til aftalt tid.

Men ingenting er normalt med specialefterforsker Bob Mueller og hans team. De har efterforsket og afhørt Stone i to år. De ved alt om ham.

Men magtdemonstrationen var ment til at være intimiderende. Den skulle demonstrere, hvor stor magt Mueller og hans team har. Mueller har et mandat, som stiller ham over alle andre statslige myndigheder. Det har han fået af vicejustitsminister Rod Rosenstein ad to omgange, og den sidste fuldmagt, givet i august 2017, var hemmelig. Dommer Ellis III som skulle dømme Paul Manafort forlangte at få den at se, men den forblev hemmeligholdt.

Tilfældigvis var der et kamerateam fra CNN til stede, der kunne filme pågribelsen. Sådan bliver også medierne en del af de juridisk-politiske styrker. CNN var der ikke for at stille spørgsmål, de var der for at vise Muellers magt og vise at Trump er et skridt nærmere galgen.

The Great One

Mark Levin er en af USA’s mest kendte konservative kommentatorer. Sean Hannity kalder ham ”The Great One”. Levin arbejdede i toppen af administrationen for Ed Meese, justitsminister under Ronald Reagan. Han kender systemet. Nu har han både et radio-talkshow, eget Tv-show og er hver søndag på Fox News med en times interview.

Amerikansk meningsdannelse er og bliver uforståelig for norske brugere, når de ikke får at vide, hvem disse mennesker er, der udgør et modsvar til New York Times og Washington Post: Alle de store på Fox News – som Sean Hannity og Laura Ingraham – har radioprogrammer i tillæg til TV-talkshowet. Amerikanerne er ”workaholics”. Radioprogrammet varer tre timer. Levin fortalte at han har 11,5 million lyttere bare i USA.

Han har altid kun en gæst i søndagsshowet og denne gang var det Sidney Powell. Powell har været statsadvokat, forsvarsadvokat og dommer gennem et langt liv. Hun kender systemet indefra.

Amoralsk

Det, hun har oplevet de sidste tyve år, er så rystende at hun har skrevet en bog om det og udgivet den på eget forlag.

Den handler om de to, som leder efterforskningen af Trump: Bob Mueller og hans højre hånd Andrew Weissmann.

Weissmann ledede efterforskningen af Enron-skandalen. Enrons revisorselskab var Andersen Consulting, som den gang var et globalt selskab med 85.000 ansatte. Weissmann rejste anklager mod Anderson, som lammede hele driften. Et revisorselskab må ikke være tiltalt for kriminelle forhold. Hele selskabet gik konkurs mens sagen gik sin gang gennem retsvæsenet.

Den endte til slut i Højesteret. Der rev dommerne, 9 mod 0, anklagerne ned som det rene vrøvl. Weissmann havde ødelagt et stort selskab på konstruerede anklager.

Hvorfor? Fordi det er sådan han arbejder – knuse mennesker, sagde Powell. Hun har oplevet Weissmann på nært hold.

Meryll Lynch

En anden berygtet sag på Weissmanns cv var da han granskede det kendte mæglerfirma Meryll Lynch. For at undgå at selskabet blev ødelagt, tog to chefer ansvaret på sig. Weissmann satte dem i fængsel. De sad ikke i sædvanlige fængsler, men i højsikkerhedsanstalter, hvor de farligste fanger befinder sig. Det er sådan man gør i politistater for at nedbryde folk.

Efter otte måneder i fængsel kom deres sager op. Af 14 tiltaler, blev 12 forkastet. To stod tilbage og de gjaldt to kendte begreber: ”Obstruction of justice” og ”perjury” – mened.

I alle de sager, som Mueller har anlagt mod Trump-medarbejdere er disse to tiltaler gået igen.

Powell er advokat for en af de tiltalte. Han blev kastet i ”solitary confinement”, som er en betonskakt med et svagt lys langt oppe på væggen. Du kan knapt nok stå op. Et normalt menneske bliver gal efter 24 timer, sagde Powell. Da hendes klient kom ud var han en sammenbrudt mand.

Hvad består klientens “forbrydelse” i? Jo, Weissmann bad ham tolke en telefonsamtale, han selv ikke havde deltaget i for en storjury. – Føl dig fri til at give din udlægning, opfordrede Weissmann. Det var nok til at konstruere en anklage om mened og ”obstruction of justice”.

Med sådanne metoder kan hvem som helst blive tiltalt for at modarbejde loven og at lyve.

-Men dette har vel fået konsekvenser for Weissmann, sagde Levin.

-Nej, Mueller har holdt sin hånd over ham i tyve år. I stedet er han blevet forfremmet.

-De er totalt amoralske. Det eneste som betyder noget er at knuse offeret/byttet.

Fra indersiden

Det Powell fortæller, kaster lys over den ”modus operandi” vi har været vidne til siden Mueller blev udnævnt 17. maj 2017. Allerede dengang sagde kontraefterretningsagent Peter Strzok, viceleder for kontraefterretningen, som havde deltaget i kampagnen mod Trump siden foråret 2016: ”There is nothing there”.

Men det har Mueller vidst hele tiden. Målet er et andet: At knuse præsidenten.

Mueller har hele tiden ønsket at interviewe Trump personligt. Men det lader advokat Rudy Giuliani ham ikke få lov til. Giuliani har også været statsadvokat, han ved godt hvad Mueller pønser på.

Hvis Trump havde stillet op ville Mueller garanteret tage ham i en “løgn”, en lille nuance i forhold til hvad andre vidner har sagt.

Derfor tager Mueller folk ind, som han ødelægger økonomisk – Mike Flynn måtte sælge huset – Roger Stone har brugt millionbeløb på advokater. I næste omgang kommer agenterne for at vise Muellers magt.

En lille detalje: Stones kone er døv. Hun befandt sig ovenpå. Hvis agenterne havde stormet huset ville hun ikke have forstået, hvad de råbte. Hun kunne være blevet skudt.

Insider

De konservative følger reglerne.  Justitsminister Jeff Sessions bad sig fritaget for ”Russia collusion”-sagen fordi han havde snakket med den russiske ambassadør. Det er rørende naivt. Weissmann jobbede som en af topfolkene i Justitsdepartementet. Han tilhørte netværket, som fodrede FBI med information fra Hillary og eks-agent Christopher Steele om Trump og russerne.

Vi ved dette med 100 procent sikkerhed, fordi en af dem som fodrede ham med info, Bruce Ohr, som selv var på samme stillingsniveau i Justitsministeriet, forklarede sig bag lukkede døre i en kongreshøring i august 2018:

In a series of questions about his meetings with Steele, including one on July 30, 2016, and who he shared the information with, Fox News has confirmed the Ohr transcript stated: “Andy McCabe, yes and met with him and Lisa Page and provided information to him. I subsequently met with Lisa Page, Peter Strzok, and eventually (an FBI agent). And I also provided this information to people in the criminal division specifically Bruce Swartz, Zainab Ahmad, Andrew Weissmann.”

Weissmann er tidligere blevet taget i at afslå såkaldt ”exculpatory evidence”, dvs. beviser som taler til tiltaltes fordel. I tilfældet Trump-medarbejderen Carter Page, som FBI ville have specialdomstolen FISA´s godkendelse til at overvåge, var det væsentligt at den rapport, som Steele havde udarbejdet, var bestilt og betalt af Hillary. For at have ryggen fri er der derfor en fodnote i FISA-undersøgelsen, hvor det kryptisk antydes at Steele-rapporten er bestilt af kandidat 1.

Weissmann befandt sig altså på indersiden af netværket, som intrigerede for at fælde Trump. Men han bad sig ikke fritaget. Han gik direkte ind som Muellers højre hånd, der skulle granske Trump og russerne! Dette er den garanti, som Strzok snakkede om til elskerinden Lisa Page: De måtte have noget i baghånden i tilfælde af at Trump vandt.

 Spillet

Sessions forstod aldrig, hvor beskidt dette spil var. Den nye justitsminister Bill Burr kender systemet. Da han under Senats-høringen blev spurgt om han ville lade Mueller fuldføre arbejdet, svarede han “ja”, han ville ikke sparke Mueller ud “uden en god grund” lagde han til. Det sidste forbehold var væsentligt. Det kan godt være, at der kommer en god grund.

Mueller og hans folk – arbejder videre på det, som er et kup indefra.

Med sig har de anti-Trump-medierne, som de spiller hensynsløst på, og medierne er ikke kritiske.

Her fortalte Powell noget andet interessant: Historien fra BuzzFeed om at Trump skulle have bedt Cohen lyve for Kongressen, havde Weissmanns fingeraftryk over det hele. Men det havde dementiet også!

Mueller forstod at granskning af kilderne til artiklen kunne blive ubehageligt. De har lækket systematisk under hele granskningen. Hvis der kom et krav om udlevering af logfiler, kunne det blive vanskeligt at skjule. Derfor dementiet.

Men spillet er ikke ovre. Powell er sikker på at rapporten, når den kommer, vil være skrevet af Weissmann. Den vil blive leveret til Justitsdepartementet, hvor nogen vil lække den til medierne.

Siden anti-Trump-medierne ikke har gjort noget for at rapportere om den store sammensværgelse mod Trump, da de selv er en del af den, vil lækagerne blive nok et søm i ligkisten. Tror de. Nogle er blevet så dumme af Trump-bashingen, at de tror på det selv.

Blandt dem er de danske og norske medier. De vil have os til at tro, at selv efter tre års efterforskning, uden en rygende pistol, er der hold i ”Russia collusion”-påstanden. Den er begyndt at leve sit eget liv.

Ikke engang Putin er smart nok til at udtænke sådan et plot. USA ødelægger sig selv indefra.

Men så længe, der findes mennesker som Sidney Powell er der håb.

Det gælder også for vort eget land.

 

 

 

 

 

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet