Kommentar

Det er nu, det begynder: Strzok vil blive indkaldt som vidne af Kongressen, hvor han må forklare sig under ed. Strzok har været med til “alt”.

Næstkommanderende for FBI’s kontraefterretning, Peter Strzok, blev tirsdag ledsaget ud af FBI-bygningen i Washington og han vil ikke komme tilbage, men vil blive løst fra sine opgaver, skriver Washington Post.

Det skete samme dag, som Inspector General for FBI og Justitsdepartementet, Michael Horowitz, sad foran en komité i Repræsentanternes Hus og svarede på spørgsmål om den rapport, han præsenterede i sidste uge om efterforskningen af Hillary Clintons private server.

Horowitz-rapporten giver talrige eksempler på, at ledelsen for FBI var massivt for Hillary og mod Trump. Konklusionen er alligevel, at The Inspector General og hans team ikke finder nogen tegn på politisk indflydelse på efterforskningen. Men Horowitz leverer selv argumenterne, som slår benene væk under denne konklusion, og det var det, republikanerne i komitéen gjorde tirsdag.

ANNONSE

Horowitz blev tvunget til at indrømme, at ledelsen for FBI var forudindtaget, “biased”: Hillary blev frikendt, og to-tre dager senere starter efterforskningen af Russian collusion, som er et andet ord for kampen mod Trump.

Det er her, Strzok kommer ind. Han udvekslede titusindvis af emails med sin elskerinde, Lisa Page, som var senior juridisk rådgiver for næstkommanderende for FBI, Andrew McCabe. Disse er fulde af had og vrede mod Trump og hans vælgere. Men ikke bare det. Det er flere referencer til, at FBI skal sørge for, at Trump ikke bliver præsident.

Strzok var ikke hvem som helst. Han ledede efterforskningen af Hillary, som ikke var nogen efterforskning. Han gik direkte over i efterforskningen af Trump og Russian collusion, som minder mere om et set-up. Han afhørte den nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn. Han blev medlem af specialefterforsker Bob Muellers team. Mueller blev udnævnt 17 maj 2017. Samme sommer opdagede Horowitz tekstbeskederne mellem Strzok og Page, som var foregået på FBI’s telefoner. Han varskoede Mueller, som forstod faren og sparkede Strzok ud. Men skaden var sket.

Nu begyndte bolden at rulle. Men det forstod ledelsen af Justitsdepartementet og FBI ikke. Nu bliver de indhentet af begivenhederne.

According to Horowitz, Strzok’s texts attacking candidate Trump “sowed doubt about the FBI’s handling of the (Clinton) investigation, and impacted the reputation of the FBI.”

The damage caused by Strzok’s actions, and that of other FBI employees went “to the heart of the FBI’s reputation for neutral fact-finding and political independence,” Horowitz said in his report.

In fact, Inspector General Horowitz found that Strzok’s texts with his FBI lover Lisa Page (who has since left the FBI) “potentially indicated or created the appearance that investigative decisions were impacted by bias or improper considerations.”

Afsløringerne tærer på tilliden til FBI. De skabte ikke bare “indtryk” af bias. Når tidligere FBI-chef, James Comey, nu er under efterforskning, er det alvor.

Justice Department Inspector General Michael Horowitz confirmed publicly Monday that his office is investigating James Comey for his handling of classified information as part of memos he shared documenting discussions with President Trump.

I rapporten kommer det frem, at Strzok og Page ikke var alene. Det afsløres, at tre agenter og en advokat udvekslede samme type beskeder. Hillary blev omtalt som præsident af agenterne, som efterforskede hende, mens Trump omtales med vulgære skældsord.

Horowitz går den halve vej og republikanerne i Kongressen går resten. Nu forlanger de navnene på de personer, som brugte deres position til at modarbejde først en kandidat og så en folkevalgt præsident.

Trump talte før valget om, at det var “rigged”. Nå viser det sig, at han havde ret og i en langt alvorligere forstand, end selv han kunne have forestillet sig.

 

 

Anti-Trump FBI agent Peter Strzok deserves to be fired – it should have happened months ago

IG confirms Comey under investigation over memo handling

 

 

Støt os

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE