Nyt

Den østrigske indenrigs- og integrationsminister, Sebastian Kurz, vil indføre forbud mod hijab i offentlige embeder og have forbuddet implementeret i lovgivningen. Særligt i skolerne mener Kurz, at det er vigtigt at få indført et forbud mod hijab:

“For det handler det om påvirkningen fra rollemodeller og indflydelsen på de unge. Østrig er ganske vist en religionsvenlig stat, men det er også en sekulær stat”, siger Kurz.

Kristne kors i klasseværelserne er dog en anden sag, mener Kurz, fordi korset historisk er blevet en del af Østrigs kultur. De relevante regler er desuden beskyttet af  grundloven, siger Kurz.

I sin “integrationspakke” fremlægger Kurz et forslag om forbud mod heldækkende tørklæder, et forbud mod at salafister missionerer ved at uddele koraner og indføring af almennyttigt arbejde for asylsøgere.

Ikke uventet har Kurz mødt modstand. Organisationen IMÖ – Initiative muslimischer ÖsterreicherInnen ( Initiativ for for muslimske kvinder i Østrig) har kritiseret forslaget om et forbud mod hijab. Og en anden organisation IGGiÖ – Islamischen Glaubensgemeinschaft in Österreich, eller Østrigs Islamiske Trosfællesskab, vil have en debat om, hvorvidt det giver mening at samarbejde med Kurz.

ANNONSE

“Kurz nyder tilsyneladende at spille en rolle, hvor han kan profilere sig selv på muslimernes bekostning,” siger formanden for IMÖ Omar Al-Rawi. Han vil nu tage det fortsatte samarbejde med Kurz op til overvejelse, og evaluere det med IGGiÖ. Indtil da bør alle samtaler og projekter udsættes, siger Al-Rawi. “Det at han altid formidler til medierne hvad han mener om os muslimer, er ikke længere acceptabelt. Som muslimer er det på tide, at vi taler frit fra leveren til ham.”

Vi venter i spænding på, hvad der vil blive sagt, når muslimerne begynder at tale “frit fra leveren”.

Kurz har uden tvivl Kronen Zeitungs læsere med sig. En online afstemning i avisartiklen viser i skrivende stund, at 94,7 procent støtter et forbud mod hovedtørklæde i offentlige embeder.

Kronen Zeitung

ANNONSE

Ét svar til “Østrig: Kurz vil forbyde hijab i offentlige embeder”

  1. KnudMadsen siger:

    En fornuftig mand, denne Kurz!!
    Gid vi havde flere af den type politikere.