Nyt

Østrigs statsminister Sebastian Kurz under en pressekonference i Wien den 9. maj 2018. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / Scanpix.

Italien og Malta slås i disse dage om hvem, der har ansvaret for de 177 bådmigranter som er blevet samlet op af det italienske kystvagtskib »Diciotti» i Maltas søge- og redningszone, og den italienske indenrigsminister Matteo Salvini lufter tanken om at sende migranterne tilbage til Libyen, dersom ingen andre EU-lande tager imod dem.

I den forbindelse kommer Østrigs statsminister Sebastian Kurz nu med udtalelser, som må tolkes som en moralsk støtte til Salvini. Bådene fra Afrika burde slet ikke få lov til at lægge til kaj i noget EU-land, siger Kurz ifølge Kronen Zeitung:

Han og Maltas statsminister skal være blevet enige om dette i en telefonsamtale, hedder det søndag fra statsministerens kontor. Bådene må standses ved EU’s ydergrænse og må bringes tilbage til ophavslandene eller til et sikkert tredjeland på det afrikanske kontinent.

Den østrigske statsminister bliver aldrig for træt til at stå klippefast på dette standpunkt. Kurz indser klart, at tiden er moden til at flere vil komme til den samme forståelse, her i dette kritiske øjeblik for magtbalancen i unionen, og spiller tålmodigt sine verbale kort med stor psykologisk forståelse.

ANNONSE

 

ANNONSE