Nyt

Billede: Sebastian Kurz ved Mauerbach-konferansen / Foto: Wikipedia Commons

I et nyt lovforslag tager Østrigs konservative regeringskoalition til orde for at asylsøgere skal betale op til 840 euro for at dække blandt andet sagsomkostningerne ved behandlingen af ansøgningerne, skriver 20 minutes. Hensigten er at gøre Østrig til et mindre eftertragtet mål for asyl-shopping.

Lovforslaget blev lagt frem sidste onsdag som del af en større reform af Østrigs system for behandling af asylansøgninger.

Lige så vigtig som fuldmagten til at konfiskere et kontantbeløb, som en modydelse migranterne vil have vanskeligt ved at betale, er det at politiet herefter vil have ret til at konfiskere mobiltelefoner. På den måde skal man forvisse sig om at asylsøgerne taler sandt om deres ophavsland og om hvordan de kom ind i EU.

Finansielle ydelser vil også blive genstand for nedskæringer når lovforslaget træder i kraft.

Østrig modtog 150 000 asylansøgninger i løbet af exodus 2015–2016, hvilket udgør lige under 2 % af befolkningen i det tysksproglige land. Dette må uden tvivl siges at være en væsentlig grund til at henholdsvis kansler Sebastian Kurz (ÖVP) og vicekansler Heinrich-Christian Strache (FPÖ) og deres partier  i 2017 fik sådan et kanonvalg.

ANNONSE

Kurz ser da også ud til at være indstillet på at leve op til disse forventninger om forandring:

“We have very deliberately set ourselves the goal of fighting against illegal migration but also against the misuse of asylum,”

Oppositionen mener at dette er «inhumane» tiltag, og at et fornuftigere tiltag snarere ville være at afkorte behandlingstiden på ansøgningerne. Amnesty udtaler, at regeringens asylreform bidrager til «fragmentering af samfundet».

Reuters – 20 minutes

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE