Kopierede/fra hoften

Etter at en afghansk asylsøger sårede fire mennesker alvorligt under et knivangreb i Wien, retter Østrigs statsminister Sebastian Kurz kritik mod sine forgængere. Efter hans opfattelse har de gjort alvorlige fejlgreb i indvandrings- og asylpolitikken.

Det er klart, at ubegrænset migration er årsagen til mange af de problemer, vi har i øjeblikket, siger Kurz. I en Twitter-melding skriver statsministeren at hans nye regering vil rydde op i de fejl, som er begået igennem årene.

— Sebastian Kurz (@sebastiankurz) March 8, 2018

Die Welt skriver at vicestatsminister Heinz-Christian Strache, som repræsenterer FPÖ, i forbindelse med knivangrebet siger, at «dette er grunden til at vi arbejder for en restriktiv asyl- og udlændingepolitik».

Det hele er en retsskandale, mener Österreich. Avisen skriver, at den 23 år gamle Jafar S. kom som asylansøger til Østrig i 2015. Siden er han blevet dømt flere gange for narkotikaforbrydelser og anmeldt for legemsbeskadigelse. Udvisningsdommen skulle angivelig sendes til ham torsdag.

ANNONSE

Tre af de angrebne er udenfor livsfare, mens en 67 år gammel mand fortsat skal svæve mellem liv og død.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE