Nyt

Foto fra Stefan Löfvens besøg på et modtagelsescenter for uledsagede mindreårige «asylbørn». (arkivfoto)

Sverige skal have en restriktiv asylpolitik, siger Socialdemokraterna nu. Ifølge statsminister Stefan Löfven er der kommet for mange indvandrere til Sverige i løbet af de seneste år.

På en pressekonference fredag præsenterede Socialdemokraterna deres nye indvandringspolitik, og proklamerede at «Sverige har taget imod for mange flygtninge de seneste år», ifølge TT.

Sverige tog i fjor imod omkring 26.000 asylsøgere. Indvandringsminister Heléne Fritzon (S) sagde under pressekonferencen, at det er for mange i forhold til Sveriges befolkning. 14.000 havde været mere passende, ifølge Fritzon.

Pressekonferencen startede med et tilbageblik:

– Det er åbenlyst, at svensk migrationspolitik dengang ikke var holdbar, sagde Stefan Löfven om kriseåret 2015.

Nu, hvor der kun er fire måneder til valget, siger socialdemokraterne at man vil have en «restriktiv indvandringspolitik».

Det skal være «en tryg migrationspolitik for en ny tid», hedder det i en pressemeddelelse.

Löfven gentog flere gange, at flere lande i Europa må dele ansvaret om at tage imod migranterne.

– Vi klarer det, men så må vi også prioritere rigtigt, sagde han om migrationen fremover.

– Den restriktive lovgivning skal ligge fast, fortsatte Stefan Löfven og kaldte den nye retning en «venden tilbage til en mere traditionel socialdemokratisk politik».

Sverige kan ikke skille sig ud fra de øvrige lande i EU når det gælder lovregulering, mente statsministeren. Sverige skal tage sin andel af migranterne set i forhold til befolkningens størrelse – hvilket ville betyde at langt færre skulle være kommet i fjor.

– Det kan ikke nytte at sætte noget konkret tal på, det har jeg fastholdt hele tiden, sagde Löfven på spørgsmålet om præcist hvor mange indvandrere landet kan tage imod.

ANNONSE

I Socialdemokraternas nye linje indgår også at de indre grænsekontroller – som for nylig blev forlænget med seks måneder – skal opretholdes så længe der foreligger en terrortrussel mod Sverige.

Samtidig understreger man at modtagelsen af asylsøgere må ind i mere ordnede former og at de som får afslag må sendes hjem.

– Det er den eneste måde at opretholde tiltroen til systemet, sagde indvandringsminister Heléne Fritzon.

 

ANNONSE