Uncategorized

I en pressemeddelelse den 4. maj 2018 hedder det under overskriften «En tryg migrantionspolitik for en ny tid» blandt andet at kommunerne ikke længere skal kunne give bistandsydelser til afviste asylansøgere og at grænsekontrollen skal forlænges ligesom det skal være muligt med skærpede ID-kontroller ved behov.

I Danmark har det hos visse medier og journalister medført forargelse, at der også i Sverige er sket reformer af udlænindingepolitikken.

Således kunne Kristeligt Dagblads skandinavienkorrespondet Ulrik Strøjer Kappel, sidste år i en overskrift skrive: “Sverige indstiller sig på at være et lukket land” efter der blev indført skærpet grænsekontrol rettet mod menneske- og våbensmuglere jf. samme artikel.

Sverige migrationsminister Heléne Fritzon siger Sverige ikke kan have mere lempelig asylpolitik end resten af EU og at der i 2018 “kun” forventes 23.000 asylansøgere. Det er lidt mindre end i 2017 hvor landet modtog 26.000. Heléne Fritzon mener at 14.000 var en mere rimelig andel.

ANNONSE

Faldet i antallet af asylansøgere i Sverige i forhold til tidligere skulle ikke i første omgang handle om skærpede regler, men som følge af lukkede grænser indenfor EU og bedre kontrol af de ydre grænser.

SocialdemokraterneAftonbladetBerlingskeFria Tider

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE