Nyt

Sveriges statsminister Stefan Löfven udelukker ikke at militæret kan blive sat ind mod bandekriminaliteten i de svenske forstæder. Sverige oplevede 300 skudepisoder i fjor, og 40 personer blev dræbt.

Reaktionerne havde knapt lagt sig efter at SD-lederen Jimmie Åkesson i går åbnede op for at sætte militæret ind mod optøjer i forstæderne, før statsminister Stefan Löfven (S) lagde sig på samme linie, i hvert fald retorisk:

Vil gøre «det som er nødvendigt»

– Det er ikke min første prioritet at sætte militæret ind, men jeg parat til at gøre det, der skal til for at fjerne den grove organiserede kriminalitet, sagde han efter en partilederdebat i Riksdagen tirsdag, ifølge SVT.

Sverige er ramt af en eskalerende voldskriminalitet, og skudepisoderne og utrygheden dominerede partilederdebatten i Riksdagen. Stefan Löfven åbnede ballet med at påpege, at økonomien er stærk og at ledigheden er lav:

– Men det er også åbenlyst, at der findes et samfundsproblem. Forrige år var der 300 skudepisoder og 40 mennesker døde. Det nye år er startet med nye skudepisoder. Vi ser kriminelle med total mangel på respekt for menneskeliv, det er en frygtindgydende udvikling som jeg er fast besluttet på at vende, sagde Löfven.

Han fortsatte:

– Vi kommer til at fortsætte bekæmpelsen af parallelsamfund, fokuseret og udholdende. Vi skal sørge for at vore skattepenge går til det, de er bestemt for, og aldrig nogensinde til kriminel virksomhed.

TT spørger: – Men du udelukker ikke at sætte militæret ind?

– Vi kigger på hvad der findes af muligheder, men jeg ser ikke det som det første valg. Vi skal undersøge, hvordan vi får fjernet bandekriminaliteten.

 Åkesson: – Portforbud

Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson var villig til at gå langt i kampen mod kriminaliteten, men han nævnte ikke strengere straffe eller flere udvisninger som eventuelle løsninger, tydeligvis til sine tilhængeres store skuffelse, noterer Fria Tider: «I stedet ville han indskrænke retssikkerheden og muligheden for at bevæge sig frit i det multikulturelle Sverige».

ANNONSE

– Det skal være muligt at indføre særskilte udgangsforbud om natten, sagde Åkesson og fortsatte:

– Det skal undersøges om det er muligt at benytte anonyme vidner.

«Som om der var krig»

Ulf Kristersson, Moderaterna, beskrev en kaotisk situation i landet:

– Forrige år var der 300 såkaldte skudepisoder i Sverige. 42 døde. Kriminelle gik rundt med håndgranater, som om der var krig i vores land, sagde M-lederen.

Kristerssons udtalelse imponerede ikke Åkesson:

– Jag vil ikke høre en eneste mere fra Moderaterne i den her forsamling lægge ansvaret fra sig, især ikke Ulf Kristersson, som sad i Reinfeldts regering og er ansvarlig for det, der sker i Sverige i dag, sagde Åkesson.

Löfven: Vi har strammet op

Stefan Löfven påpegede at Socialdemokraterna fører en strengere asylpolitik end Fredrik Reinfeldt gjorde før valget.

– En uholdbar migrationspolitik er blevet lagt om, påstod statsministeren.

Samtidig viser friske tal fra Migrationsverket at Löfven-regeringen bevilgede 135.529 opholdstilladelser i 2017, en stigning på 32 procent siden Fredrik Reinfeldt blev stemt ud af regeringskontorene, skriver Fria Tider.

 

Foto: Stefan Löfven. (skærmdrop, SVT)

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Ét svar til “Lövfen: Militæret kan blive sat ind i svenske byer”

 1. Erik Skifter siger:

  De glemte lige at anføre de tusinder af voldtægter og de mange gruppevoldtægter de har rundt om i de svenske storbyer. Alle – næsten alle – begået af de mange tusinder muslimske migranter de har i Sverige.
  Det er dybt tragisk at se på, at vores naboland forfalder på grund af 30-40 års socialdemokratisk fejlslagen udlændingepolitik. Denne humanisme, som man kalder det, har bragt et velfungerende demokratisk land i en snarlig undtagelsestilstand. Militæret indsættes enten i dette år eller senest i 2019 og der vil komme en permanent undtagelsestilstand i vores fælles nordiske naboland. Hvem havde dog troet det for en eller to generationer siden.
  Tager man så ved lære af fejlslagen politik der er ført i Sverige ?. Nej der er stadig politikere, som befinder sig helt væk fra skiven. De fjerner virkeligheden foran dem og fastholder sit eget ideologiske billede. De tror fast på, at det ikke har noget med religion at gøre. De tror at det bare er spørgsmålet om tid inden de mange muslimske indvandrere bliver som os. De fastholder at konventionerne er statiske og står ikke til at ændre. De har det bedst med, ligesom som strudsen, at stikke hovedet ned i busken og så tror de på at det hele nok går over inden længe.
  De politikere der i dag ikke vil gøre noget aktivt for at Danmark ikke fortsat bevæger sig i samme retning som Sverige, skal udstilles og gøres ansvarlig. Intet mindre kan gøre det. Vi må stå fast og kræve at politikerne står til ansvar for sine manglende gerninger. Det hjælper ikke noget med disse mange politiske lapperier og som man så senere fejrer med lagkage eller andet. Der er ikke tid mere til at eksempelvis Dansk Folkeparti vil spille et politisk spil for magtens skyld. Der er alene kun tid til akut handling.
  Jeg tilsender gerne et katalog med forslag til effektive stop for yderligere skade på Danmark.