Nyt

Den illegale migration til Europa har været beskeden siden coronaepidemien udløste langt strengere grænsekontrol, men nu viser den klare tegn til at accelerere igen.

I henhold til statistik fra EU’s grænsebureau Frontex var der 4300 personer som krydsede grænsen til Europa ulovligt i maj. Antallet var næsten tre gange højere end måneden i forvejen.

Det fremgår af artikler fra aviser tilhørende Funke Media Group i Tyskland, som er omtalt hos den tyske internationale radio-tv-station Deutsche Welle.

Når man sammenligner de fem første måneder i år og i fjor, har coronavirusset ikke resulteret i nogen kraftig nedgang i mennesketrafikken:

I årets første fem måneder registrerede Frontex i alt 31.600 illegale grænsekrydsninger, hvilket markerede et fald på 6% sammenlignet med samme periode sidste år, siger Funke-rapporten.

Mer end en tredjedel af den illegale migration sker langs ruten mellem Tyrkiet og de græske øer, og de fleste af personerne det gælder, er afghanere:

Langs den travleste migrationsrute til Europa, via Tyrkiet og Grækenland, blev der registreret 12.700 tilfælde mellem januar og maj – 28% færre end sidste år. De fleste migranter var fra Afghanistan.

Også andre ruter er operative:

Cirka 3.700 mennesker rejste fra Marokko til Spanien over Middelhavet, et fald på over 50%.

Men andre ruter oplevede faktisk mere trafik. For eksempel kom mere end 6.900 mennesker ad vestbalkanruten i de første fem måneder af 2020, en stigning på 50% i forhold til samme periode sidste år.

Til trods for coronavirusset har migrationen til Italien været højere end på den tid Matteo Salvini var italiensk indenrigsminister:

Mellem januar og maj kom næsten tre gange så mange mennesker fra Libyen og Tunesien over Middelhavet til Italien og Malta sammenlignet med samme periode i 2019.

De fleste af disse migranter kom fra Bangladesh, Sudan og Elfenbenskysten, skriver Deutsche Welle.

ANNONSE