Nyt

Efter arrestationen af en mand i Torino som var mistænkt for planlægning af terror, og af en imam i Foggia, som drev ekstrem indoktrinering af børn, indkaldte Italiens indenrigsminister Marco Minniti i forrige uge til et ekstraordinært møde med regeringens strategiske analysegruppe på antiterrorområdet.

Il Secolo XIX skriver den 28. marts, at Minniti i den forbindelse udtaler, at jihad-truslen nu er større end nogensinde i Italien. Dette har afstedkommet øgede sikkerhedsforanstaltninger og øget polititilstedeværelse i landet i tiden omkring påske, og særligt i hovedstaden – noget som den, der har rejst via Termini-stationen i Rom i den sidste tid, ikke kan have overset. 

Genova-avisen skriver at i alt 28 jihadister i 2018 indtil nu er blevet arresteret eller udvist fra Italien. Antallet af fremmedkrigere, som er rejst ud af Italien, er ikke større end ca. 120, men indenrigsministeren fremhæver alligevel risikoen for at jihadister som har forladt Syrien og Irak, vil rejse til Italien over Middelhavet.

ANNONSE

Det ville ikke være første gang vordende terrorister kommer over Middelhavet, hvilket for eksempel Berlin-terroristen Anis Amri vidner om. Dette scenarie var da også temaet for en tale, som Frontex-chefen Fabrice Leggeri holdt i EU-parlamentet i forrige uge, omtalt blandt andet i Corriere della Sera.

Grænsebureauets efterretninger afslører, at der gennem nogen tid er foregået en uregistreret migrantstrøm mellem Tunesien og Italien, sagde Leggeri, som efterlyste større anstrengelser for at afskære de «spøgelsesagtige» ilandsætninger – som er sket særlig på Sicilien det sidste årstid. Også fra Algeriet har der forekommet en sådan trafik, som af og til også ender på Sardinien. Denne trafik er en sikkerhedstrussel, og terrortrusselen forbliver derfor høj, tilføjede Leggeri.

Italien er det eneste store vesteuropæiske land som hidtil ikke har været ramt af noget betydende islamistisk terrorangreb. Hvor længe kan det holde?

 

ANNONSE