Nyt

Frontex-chef Fabrice Leggeri under en pressekonference i Bruxelles den 20. februar 2018. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix. 

De europæiske lande må optrappe udvisningerne af ulovlige migranter, for i modsat fald vil det ikke være muligt at løse migrationsproblemet – det siger chefen for EU’s grænsebureau Frontex, Fabrice Leggeri, i et interview torsdag med den franske mediegruppe Ebra.

Antallet af migranter, som opholder sig ulovligt i Europa, fortsætter med at stige, konstaterer Leggeri. Le Figaro citerer Frontex-chefen:

«Hvis vi fortsætter på denne måde, sender vi potentielle migranter et stiltiende budskab: Prøv for enhver pris at komme til Europa, for selv om vi bliver opdaget, har vi en chance for at blive.»

Frontex-chefen, som næppe kan siges at være på forkant af udviklingen, peger også på risikoen for at

«ulovlige indvandrere i nogle områder skaber en form for parallelsamfund, der fungerer ved hjælp af en sort økonomi, som en slags bobler hvor «loven ikke gælder», og det er «uacceptabelt i en retsstat».

Leggeri opfordrer de europæiske lande til at harmonisere deres regler for udvisning, og stiller desuden spørgsmålet: Hvorfor skal migranterne systematisk gå i land i Europa?

Har Europa evne til at følge Frontex-chefens anbefaling?

 

ANNONSE