Nyt

Den unge mand blev dømt for at have voldtaget en mindreårig pige 30 gange. Straffen: Ti måneder i «lukket ungdomsinstitution». Han bliver ikke udvist.

Det fremgår af dommen at manden ikke var fyldt 18 år da han traf pigen, som dengang var under 15 år (seksuel lavalder i Sverige er 15 år, red. anm.). De mødte hinanden i efteråret 2016 og blev kærester. I pigens hjem i Vest-Sverige skal de være blevet opdaget halvnøgne, hvorpå forældrene skal have forklaret manden, at han ikke havde lov til at dyrke sex med deres mindreårige datter.

Pigen har i forhør fortalt, at hun gjorde det klart overfor kæresten, at hun ikke ville dyrke sex, men han skal have mast så meget på, at hun til sidst følte sig presset til det.

Ifølge dommen skal de have dyrket sex 30 gange.

Manden nægter sig skyldig, men har i det store og hele indrømmet hændelsesforløbet. Han mener forholdet har været kærligt, og at samlejerne har vært præget af gensidighed, men han har indrømmet at have været anmassende.

ANNONSE

Tingretten fastslår at samleje med en person under 15 år ikke behøver at indebære krænkelser, vold eller lignende for at kategoriseres som voldtægt.

Manden siger at han ikke vidste at pigen var mindreårig og fortæller desuden at han ikke vidste det var ulovligt at have sex med personer under 15 år i Sverige.

Den forklaring købte tingretten ikke, som dømte ham for 30 tilfælde af voldtægt mod et barn, samt for grov voldtægt i et tilfælde.

«(pigens navn) har berettet om hændelserne på et meget detaljeret måde. Hendes redegørelse har været sammenhængende og logisk. Hun har givet indtryk af, at hun på alle mulige måder har forsøgt at huske eksakt, hvad der var hændt, og det har heller ikke fremstået som om hun har overdrevet sin forklaring», skriver retten i dommen.

Fordi manden var under 18 får han et kraftigt nedslag i straffen: Ti måneder i lukket ungdomsinstitution. Havde han været voksen havde han fået mindst fem års fængsel, skriver Expressen.

Anklageren havde krævet udvisning efter udstået straf, men fik ikke medhold af tingretten

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE