Nyt

 

 

De tre afrikanerne filmede deres blodige og langvarige gruppevoldtægt af en 13 år gammel pige i Västerås. Så spredte de pralevideoen på de sociale medier. Efter at sagerne var blevet anket, vælger retten næsten at halvere straffen fra otte til fire og fem måneders ungdomsfængsel. En fjerde person på gerningsstedet bliver ikke straffet, fordi han siges at være et barn.

Den 14. juni 2017 blev en 13 år gammel pige gruppevoldtaget i lejligheden til en af de somaliske gerningsmænd i Västerås. Afrikanerne, som siges at være 17 år, havde inviteret pigen på alkohol, og hun blev meget beruset. En af dem tog den 13-årige ind på toilettet og voldtog hende. Efter at pigen forlod badeværelset, blev hun voldtaget af tre personer på en gang, hvilket førte til at pigens kønsorgan sprækkede, og blodet begyndte at flyde. Da hun stod og græd på altanen, blev hun voldtaget endnu en gang mens de andre så på.

Det viste sig senere, at to af somalierne havde filmet voldtægterne og lagt dem ud på de sociale medier som pralevideo. Filmsekvenserne blev et af anklagerens stærkeste beviser og blev afspillet som bevis under retssagen, skrev Sveriges fjernsyn.

ANNONSE

De tre somaliere, som siges at være født i 2000, blev dømt for voldtægt af et barn i april i år, hvorefter de fik otte måneder ungdomsfængsel hver. To af dem er tidligere dømt for røveri. Dommen blev anket og anklageren krævede at straffene skulle skærpes. Men nu har en svensk lægmandsret i stedet besluttet at reducere straffene stærkt, og frikende en af somalierne for pædofili – fordi det ud fra filmene ikke er muligt at afgøre om «pigen er over pubertetsalderen». To af dem blev dømt til fem måneders ungdomsforvaring, og den tredje vil slippe med bare fire måneders ungdomsfængsel.

«Med beaktande av de tilltalades ålder uppgår straffmätningsvärdet till en fjärdedel av straffvärdet och därutöver ska beaktas att sluten ungdomsvård inte är förenad med villkorlig frigivning» skriver Lagmannsretten i sin dom.

Filmen fra gruppevoldtægten har spredt sig på de sociale medier, og pigen er blevet udsat for ondsindede rygter og hetz. Ca. tre uger efter hændelserne blev pigen også ramt af infektion og 40 graders feber, som hun i følge lægerne kan have pådraget sig gennem «seksuelle kontakter». Dommen afslører at pigen har skåret i sig selv efter torturen, og er blevet kaldt skør og hævngerrig. Hun har også haft stort fravær fra skolen og mareridt om natten.

Officielle dokumenter viser at alle tre gerningsmænd har statsborgerskab i både Sverige og Somalia – og det er derfor ikke muligt at udvise dem. Dermed er de nok snart tilbage i samfundet. En fjerde person som deltog i voldtægten, slipper for straf fordi han var registreret som under 15 år da overgrebet skete. Pigens etnicitet eller baggrund er ikke opgivet i svensk presse.

Gruppvoldtog flicka tills hennes underliv sprack – nu får de kraftigt sänkta straff

 

ANNONSE