Nyt

Stillbillede: Die Welt

 

Omkring 150 asylsøgere demonstrerede tidlig onsdag morgen sidst uge i protest mod forholdene i asylcentret hvor de bor i Fürstenfeldbruck, Bayern, og forlangte samtidig flere lommepenge.

Protesten startede i selve centret, da nogen gik fra rum til rum for at hidse stemningen op, men da demonstranterne begyndte at marchere mod rådhuset, opfattede sikkerhedspersonalet situationen som truende, og tilkaldte politiet, skriver Die Welt

Et stort politiopbud blev sat ind. Demonstranterne opførte sig ifølge politiet aggressivt. Det kom til håndgemæng og store gener for trafikken.

Talsmand for Fürstenfeldbruck-politiet Michael Fischer fortæller til den tyske avis:

Asylsøgerne skal have sagt at «maden er dårlig, indkvarteringen også. Vi får for få lommepenge, og alt i Tyskland er dårligt».

De forlangte at få lov til at snakke med journalister og med TV.

Efter nogle timer under overvågning af politi i fuld kampuniform faldt gemytterne til ro.

Aggressionen hos personerne ved det aktuelle modtagelsescenter ser ud til at være konstant. Ifølge politiet sker der hver uge mindst fire til seks udrykninger dertil.

Efter at den syriske migrantbølge har lagt sig, er det nu i hovedsagen asylsøgere fra Niger og Nigeria som befinder sig i det aktuelle center, hvor der for tiden bor omkring 1100 asylsøgere.

Flygtninge fra Nigeria har ringe chance for at få bevilget asyl. Rundt regnet 94 procent af ansøgningerne bliver afvist.

Tyskland returnerer kun en lille brøkdel af de afviste asylsøgere, som ikke kommer fra Balkan. At returnere til lande som Nigeria er i praksis nærmest umuligt.

 

ANNONSE