Nyt

Stillbillede: Die Welt / YouTube.

 

Flere hundrede mennesker deltog lørdag i to modsat rettede demonstrationer i Offenburg, efter at en 51 år gammel læge sidst torsdag blev knivdræbt af en somalier i den mellemstore by (57.000 indb.) i Baden-Württemberg, ikke langt fra grænsen mod Frankrig.

Alternative für Deutschland (AfD) havde først taget initiativet til en stilfærdig protest, hvorpå Die Linke Jugend anmeldte en moddemonstration, skriver Südwest Presse. Begge sider havde samlet omkring 300 tilhængere, og det gik ifølge politiet fredeligt for sig, da de mødtes på markedspladsen i byen.

Baggrunden var den hjerteskærende scene, som må have udspillet sig i konsultationsværelset hos en læge i Offenburg torsdag morgen. Uden tidsaftale stormede en 26 år gammel somalier, som var kommet til Tyskland under ”exodus” i efteråret 2015, ind på klinikken, hvor han dræbte lægen med en kniv og sårede en kvindelig assistent alvorligt. Bild identificerer lægen som Joachim T.

ANNONSE

Lægens ti år gamle datter befandt sig på stedet og blev vidne til nedslagtningen af sin far. 

Liggende hjemme i sin seng hørte naboen Johanna Skopp, som selv var en af lægens patienter, datteren, der gentagne gange skreg «pappa, pappa». 

«Det var frygteligt. Jeg kommer aldrig til at glemme datterens skrig. Jeg hører dem stadig»,

siger hun til den tyske avis.

Mere end 20 politipatruljer med hunde og helikopter blev sat ind i jagten på ugerningsmanden, som kort tid efter på blev pågrebet halvanden kilometer fra åstedet og siden varetægtsfængslet.

Den 26 år gamle somalier, som havde fået permanent opholdstilladelse i Tyskland, har i et politiforhør ikke opgivet noget motiv til drabet. 

Bild skrev senere torsdag, at somalieren allerede var kendt af politiet. I sommer havde han siddet i varetægt etter en politiudrykning til et håndgemæng med andre beboere i asylmodtagecentret, hvor han boede. 

Offenburgs borgmester Edith Schreiner (CDU) manede byens dybt rystede befolkning til besindighed og til at afstå fra generaliseringer efter knivdrabet. Formaningen deles næppe af alle i Tyskland, som har været vidne til en række rystende voldshandlinger begået af asylsøgere, som er kommet til landet siden 2015.

 

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf