Nyt

Ifølge medieunderretninger planlægger Bayern et større antal tilbagesendelse af migranter til Italien efter Dublin-konventionen.

Det skulle i overvejende grad handle om migranter fra Nigeria som først har ladet sig registrere i Italien, men efterfølgende er vandret til Tyskland for at søge asyl.

I første halvår af 2018 har Tyskland registreret 10.748 sager der skulle behandles efter Dublin-konventionen, men hvor kun 1.692 er bragt til Italien.

Ifølge den italienske avis “La Repubblica“ skulle der hver uge blive sendt 10 migranter med politi til Italien hvorefter de bliver sendt til modtagecentre.

LobbyorganisationPro-Asyl”ss forretningsfører Günter Burkhardt taler imod tilbagesendelse af migranter til Italien.

“..de ender for det meste på gaden fordi der stort set ikke er hjælp til dem.”

Rygterne skulle hedde at Bayern planlagde større tilbagesendelse af migranter ved chartring af fly.

Til det udtaler Italiens indenrigsminister Matteo Salvini.

“Hvis nogen i Berlin eller Bruxelles planlægger at sende dusinvis af migranter med ikke-autoriserede charterfly skal de vide der ikke er nogen lufthavne til rådighed og vil ikke blive det. Vi lukker lufthavene som vi allerede har lukket havnene “

siger Salvini med henvisning til Italien ikke længere vil modtage skibe med migranter.

Omvendt afviser han ikke der regelmæssigt ankommer migranter der sendes tilbage fra Tyskland i overensstemmelse med Dublin-konventionen, men Italien ligger hvor det ligger og var den naturlige geografiske hotspot da migranterne væltede ind før og efter det ultimative kriseår 2015.

Italien er derfor om nogen et offer for den politik der blev og bliver ført i lande som Tyskland og Sverige.

Die Welt – „Wir schließen die Flughäfen, wie wir die Häfen geschlossen haben“

ANNONSE