Nyt

Alene siden søndag er over 10.000 migranter blevet samlet op fra skrøbelige både ud for den libyske kyst. Søndag er der krisemøde i Paris for at diskutere situationen.

Frankrig, Tyskland og Italien mødes i Paris søndag for at få etableret et samarbejde om, hvordan man håndterer alle de migranter, der strømmer til Italien.

Situationen er nu så tilspidset, at Italien onsdag truede med at lukke havnene for fartøjer som anløber for at sætte bådflygtninge og migranter af, som de har samlet op fra Middelhavet.

Indenrigsministrene Gerard Collomb fra Frankrig, Thomas de Maizière fra Tyskland og Marco Minniti fra Italien skal mødes med EUs migrationsminister Dimitris Avramopoulos i Paris søndag for at opnå, hvad de kalder en koordineret tilnærmelse til, hvordan man håndterer tilstrømningen af flygtninge og migranter.

Fredag gik 550 mennesker fra HMS Echo i land i den italienske havneby Brindisi, efter en intens uge med taxi-trafik over Middelhavet.

Og der er stadig dage tilbage i ugen.

Italiens statsminister Paolo Gentiloni forsøgte i forrige uge at få andre EU-lande til at tage imod flere asylsøgere – uden held. Nu har både Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrigs præsident Emmanuel Macron dog udtrykt deres støtte og siger, at de er klar til at hjælpe Italien.

ANNONSE

Fra Ottawa har Italiens præsident Sergio Mattarella advaret om, at situationen kommer ud af kontrol, hvis denne tendens fortsætter. Han kræver, at de andre EU-lande kommer med helt konkrete bidrag for at hjælpe.

Siden januar er næsten 77.000 migranter ankommet til Italien, 15 procent flere end i tilsvarende periode sidste år.

 

ANNONSE

2 svar til “10.000 migranter på fem dage – krisemøde i Paris søndag”

 1. Ole K. Ersgaard siger:

  – hvor er børnene, kvinderne og de gamle. Det er sjældent man i det hele taget ser nogen på billederne?
  Da det er de skabsradikale/de politisk korrekte, der bestemmer i Tyskland, Frankrig, Danmark, Sverige osv. bliver resultatet jo derefter.
  Situationen er jo ikke ny. Men har stået på i flere år.
  Nu er der så indkaldt til “krisemøde”, hvilket viser at det nødvendige lederskab mangler i EU. Den nødvendige handling udebliver.

  Ole K. Ersgaard
  Erhvervsøkonom MDM, PD
  2017-07-01

 2. Erik Graversen siger:

  De bliver ved med deres “krisemøder”. Spil for galleriet! Hold et “løsningsmøde” Forbyd NGO skibene og sæt militærfartøjer ind der hjælper alle fartøjer der forlader 12 sømile grænsen tilbage hvor de kom fra! Det er så skide simpelt!