Nyt

Centrum av Heilbronn med Kilianskirken. Foto: K. Jähne / Wikimedia Commons.

Stemningen i den tyske offentlighed bliver stadig mere ildevarslende: En beruset 70 år gammel tysk-russisk mand knivstak og sårede lørdag aften tre migranter i nærheden af Kilianskirken i Heilbronn (120.000 indb.) i delstaten Baden-Württemberg i sydvest Tyskland, inden han blev overmandet af forbipasserende og siden arresteret og sigtet for grov legemsbeskadigelse.

Der Spiegel skriver at den 70-årige brugte en stor kniv idet han uden varsel sårede en 25 år gammel iraker alvorligt, mens en 17 år gammel afghaner og en 19 år gammel syrer blev lettere skadet. Situationen for den 25-årige er ikke livstruende.

Lokalavisen Heilbronner Stimme skriver at politi og påtalemyndighed går ud fra at voldsmanden, som var ukendt for politiet, havde et fremmedfjendtligt motiv:

«Den sigtede skal med sin handling have villet markere sin modstand mod flygtningepolitikken», hedder det i en fælles meddelelse fra myndighederne mandag.

Lokalavisen skriver også at

Der var opstået stadig heftigere diskussioner i byen, fordi der opholder sig mange flygtninge i området omkring Kilianskirken.

Udlændingepolitikken var også motivet for knivstikkene på Kölns borgmester Henriette Reker i 2015, men denne gang gik det altså ikke udover politikere.

Heilbronns borgmester Harry Mergel, som er chokeret over ugerningen og sender sine tanker til ofrene, appellerer til ansvarlighed, medmenneskelighed og hjælpsomhed i omgangen med flygtninge.

Den appel er det let at tilslutte sig. Problemet er at den offentlige samtale om det politiske spørgsmål på området ikke fungerer, og dette skaber en giftig atmosfære. Hvor langt skal den gå i at ødelægge landet?

ANNONSE

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE

Mest læst