Nyt

Tolv mennesker blev såret da fire unge asylsøgere lørdag aften gik til angreb på sagesløse personer som de mødte under et veritabelt voldsorgie i Amberg i den tyske delstat Bayern. Alle fire er blevet varetægtsfængslet.

En teenager havnede på sygehuset, og politiet fortæller om skrækkelige scener, skriver nyhedsmagasinet Focus.

De fire 17 til 19 år gamle asylsøgere startede voldsrunden ved stationsområdet ved 18:30-tiden lørdag aften. Det første offer var en 13-årig, rapporterer Bild. De havde slået drengen i maven, for lige derefter at gå løs på en 29 år gammel mand, som de slog i ansigtet.

Siden blev volden mere brutal. Folk som forsøgte på at undslippe, blev indhentet og i nogle tilfælde kastet til jorden, slået og sparket. En mand ved stationen blev også skubbet ned af en trappe. En 17 år gammel pige blev stemplet som «hore».

ANNONSE

Politiet beskriver handlingerne som «brutale og grundløse».

Men de fire asylsøgere – som ifølge Die Welt kommer fra Afghanistan, Syrien og Iran, og ifølge Mittelbayerische Zeitung for nogles vedkommende var kendt af politiet – fortsatte deres voldsrunde på vej mod den gamle bymidte, hvor de igen slog til mod flere personer.

En 17-årig blev skadet i hovedet og ind lagt til observation på sygehuset. Politiet rapporterer at voldsmændene var under påvirkning af alkohol og modsatte sig arrestation.

Ambergs borgmester Michael Cerny er «chokeret» over hændelsen.

«Vi behøver ikke sådan en vold i Amberg, og vil ikke se sådan noget her hos os», skriver han på Facebook. «Man skal naturligvis ikke generalisere, men i det store og hele har disse idioter gjort fredelige og engagerede asylsøgere en bjørnetjeneste.»

ANNONSE