Uncategorized

Billedet: Den 26-årige araber efter pågribelsen på bagsædet af en politibil med en blodig hætte over hovedet.

 

Én person blev dræbt og seks andre blev såret, da en 26-årig mand fra De forenede arabiske emirater med kniv gik løs på kunderne i et supermarked i Hamburg fredag.

Tysk politi slog terroralarm, da de fik melding om angrebet. Hændelsesforløbet er fortsat uklart, og ifølge visse meldinger, var det et røveriforsøg, som gik galt. Manden skal have stukket tilfældige kunder med en stor køkkenkniv, da han flygtede ud af butikken.

Flere øjenvidner fortæller imidlertid til avisen Bild, at manden råbte «Allahu Akbar», arabisk for «Gud er større», og at det derfor kan have været en terrorhandling.

Asylsøger

Politiet bekræfter, at gerningsmanden er 26 år gammel og født i De forenede arabiske emirater, og siger, at motivet efterforskes både af drabsafdelingen og andre enheder.

– Det gør mig særligt vred, at det ser ud til, at gerningsmanden kom til Tyskland og bad om beskyttelse, og så vender sit had mod os, siger Hamborgs borgmester Hamburg Olaf Scholz.

Scholz siger, at manden havde fået afslag på sin asylsansøgning, men at han ikke var blevet sendt ud af landet endnu, på grund af manglende identitetspapirer.

Sikkerhedskilder siger til avisen Tagesspiegel, at tyske myndigheder er bekendt med, at manden er islamist. Avisen Spiegel skriver, at han har en forhistorie med stofmisbrug og psykisk sygdom.

– Modige borgere

– De modige borgere, som improviserede i situationen og fik stoppet gerningsmanden, har min største respekt, siger Scholz.

Gerningsmanden flygtede fra stedet, men blev forfulgt af tilfældigt forbipasserende som det lykkedes at overmande ham. Han blev senere fotograferet på bagsædet af en politibil med en hvid og blodig hætte over hovedet.

ANNONSE

Bild meldte først, at politiet også jagtede en anden mand efter angrebet, men det blev senere afkræftet.

– Der var tale om én gerningsmand, hedder det i en Twitter-melding fra politiet.

ANNONSE

Ét svar til “Sikkerhedskilder: Hamburg-terrorist var islamist”

  1. Holger Madsen siger:

    Og det her har selvfølgelig slet ikke, overhovedet, noget med muhamedanisme at gøre.